Süte zam bekleniyor

Et ve Süt piyasası ile ilgili değerlendirmeler bulunan İnegöl Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli yaptığı açıklamada, “Ankara’da görüşlerimizi belirttik. 1.60 KR üzerinde bir fiyat bekliyoruz” dedi.

Yayınlama: 20.06.2018
591
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Et ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli Üretici olarak baktığımızda asitli içeceklerde fiyatlar almış başını gitmiş ama bizim süt fiyatlarımız hala aynı. Ama dün itibariyle fikir alışverişlerimizi bakanlığımız ile yaptık, fikirlerimizi ilettik. Süte en azından 70 ila 150 kuruş arasında bir zam gelmesini teklif ettik. Çünkü baktığımızda, üreticinin yem fiyatı yüksek. Bir çuval yem 70 TL oldu. Bu şartlar ile hayvan bakmak çok zorlaştı. Et fiyatları düşecek deniliyordu.  Düşmesi mümkün değil, çünkü maliyetler yüksek. Bugün 28-29 TL’den aşağı fiyata dana kesildiği zaman buna da kimse bakmaz, bakarsa zarar eder. Dolayısı ile et fiyatlarının düşeceğini zannetmiyorum, tahmin etmiyor. Bu şartlar düşeceğini hiç beklemiyorum” dedi.

 

ANKARA’DA GÖRÜŞTÜK






Süt ile ilgili konuşan Çetizli, “Ankara’da görüşlerimizi belirttik. 1.60 KR üzerinde bir fiyat bekliyoruz. Bu ay sonu netleşecek. Ramazan ve Ramazan öncesi arka arkaya süt ürünlerine zam geldi. 30 TL’den aşağıya tereyağı bulamıyoruz. Peynir yiyeceğim diyorsanız 30 TL’nin üzerinde. Peki bu fiyatlarda bizim üreticilerimiz neden kazanamıyor. Bizim üreticilerimizin de kazanması lazım. Bugün kahvehaneye gittiğinizde çay 1 TL.  Üreticimizin eline geçen süt parası 1.20, 1.30 KR. Üreticiye bir şey kalmıyor. Bugün arpa ekiyordu üretici, mazot fiyatı ve gübre fiyatı yüksek olduğu için ekemiyorlar. Hayvanları iyi hazırlayamıyorlar. Bunlardan ötürü tepkiliyiz. Dün itibari ile görüşmelerimizi yaptık, fikirlerimizi sunduk. İnşallah süte bir zam bekliyoruz. Devletimiz de seçim dolayısı ile Ocak-Şubat ve Mart aylarının süt desteklemelerini yükseltti. Olması gereken şekilde ödedi. 8-10-12 kuruş olarak ödedi. Bu nedenle hükümetimize ve devletimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Dünde Ankara’da bu durumun hep böyle olması gerektiğini de ifade ettim. Kendilerine de bundan memnun olduğumuzu ilettik. İnşallah böyle devam eder ama düşerse bizde tepkimizi gösteririz. Şuan seçimde dolayı az bir şey istikrarsızlık var ama inşallah 5 gün sonra seçimlerimizi yapacağız, hayırlı olan ne ise karşımıza o çıkacak. Seçimden sonrada istikrarın düzeleceğini zannediyorum. Düzelmezse zaten hayvancılık, et ve süt sektörü çok zor durumda kalır diye düşünüyorum. Bizim için parti, siyaset önemli değil hizmet edecekler olsun diyoruz, istikrar bekliyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş