Taşan dereler olumsuz etkiledi

İnegöl’ün kırsal alanlarında derelerin taşması sonucu tarım arazileri sular altında kalırken, bazı kırsal mahalle yolları tahrip oldu. Farklı noktalarda ise çiftlikler sular altında kalırken, çiftliklerde bulunan hayvanları vatandaşlar kendi imkanları ile kurtardı.

Yayınlama: 06.04.2021
665
A+
A-

Yüksek kesimlerde yaşanan lodos ile birlikte karların erimesi ve aniden başlayan sağanak yağış ile birlikte İnegöl’de bulunan birçok dere taştı.

 

Taşan dereler nedeni ile tarım arazileri sular içinde kalırken, bazı köy yollarında çökmeler meydana geldi. Kırsal noktada bulunan bazı çiftlikleri de su basarken, çiftliklerde bulunan hayvanları vatandaşlar kendi imkanları ile çıkardı.






 

İnegöl’e bağlı Turgutalp Mahallesi yolunun yan kısmı taşan dereler nedeni ile tamamen çöktü. Çöken kısma dikkat çekmek için yol boyuna şeritler çekildi.

 

Öte yandan taşan derelerden en çok etkilenen ise Şipali ve Kulaca mahalleleri oldu. Şipali Mahallesi’nde bulunan tarım arazileri sular altında kalırken, Kulaca Mahallesi’nde ise bazı çiftlikleri su bastı.

 

Çiftliklerde bulunan hayvanlar ise vatandaşların yarımı ile kurtarıldı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş