TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINA CANLI HEYKELLERLE DİKKAT ÇEKTİLER

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, “Teknoloji Bağımlılığı ” projesi ile oluşturulan canlı heykeller ile farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor.

Yayınlama: 15.01.2020
531
A+
A-

 

Teknoloji Bağımlılığı ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla “Teknoloji Bağımlılığı” teması ile İnegöl Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okul binasında öğrencilerden oluşan canlı heykel sergisi gerçekleştirdi.

 






Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanından 25 öğrencinin yer aldığı proje, 7 sahneden oluşuyor ve okulda tenefüs molalarında gerçekleştiriliyor.

 

Okul içerinde düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösteren öğrenciler canlı heykelleri detaylı bir şekilde inceledi. İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, İnegöl Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ve beraberinde ki okul müdürleri okul içerisinde oluşturulan canlı serginin açılışını yaptıktan sonra inceledi. İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü proje ile ilgili okul müdüründen bilgi aldı.

 

 

ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ

Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/C Sınıfı öğrencisi Yarennur Telli, “Bu çalışmayı tekonolji bağımlıları için yaptık. Belki bir farkındalık olur, belki örnek alır diye. Gerçekten ülkemizin en büyük sorunlarından biri teknoloji. İnsanlar çok bağımlı. Biz de buna karşı okulumuzda görseller oluşturarak bir şeyler yapmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

 

BAĞIMLILIĞI GÖSTERDİK

Daha sonra konuşan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/C öğrencisi Sıla Sağlam ise, “Yaptığımız bu internet bağımlılığı ile ilgili projede bir çok konuya yer verdik. Bunlardan biri televizyon bağımlılığı. Gençlerimiz her şeyden uzaklaşarak kendini teknolojiye veriyor. Bizde bir  farkındalık oluşturmaya çalıştık. Aysun hocamız ile birlikte bir çok karede bağımlılıkların birkaç tanesini gösterdik” diye konuştu.

 

CANLI SERGİ OLUŞTURDUK

Proje ile ilgili bilgiler veren Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan öğretemeni Aysun Koç, “Çağımızın en ciddi problemlerinden birisi bağımlılık. En masumu teknoloji bağımlılığı gibi gözüksede herkesi etkisi altına alan bir tür. Bağımlılıkla mücadele kapsamıında her ay bir konuya değiniyoruz. İstedik ki öğrencilerimiz her ortamda bağımlılığın bizi nasıl etkilediğini daha canlı görsünler. Bu nedenle canlı bir sergi oluşturduk. Farkındalık yarattıysak ne mutlu bize” dedi.

 

ANI YAŞAMIYORUZ

Daha sonra konuşan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fatma Doğlar Dağ, “Çağımızın en büyük hastalıkların birisi teknoloji bağımlılığı. Bizde bu noktada farkındalık yaratmak adına bir çalışma başlattı. Bunu büyük bir proje haline getirelim diyim böyle canlı bir sergi planladık. En büyük sıkıntılarımızdan birisi, teknoloji ile birlikte artık birbirimizden bağımsız yaşıyoruz. Anı yaşamıyoruz, cep telefonu ekranlarından görüyoruz. Bizde böyle bir proje yaptık, umuyoruz başarılı olmuşturuz” diye konuştu.

 

TOPYEKÜN MÜCADELE BAŞLATTIK

İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Okulumuz öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı, her birimizin ilgi ile izlediği bağımlıkla mücadelede, teknoloji bağımlılığına ilgi çekmek için bu program yapıldı. Biz İnegöl olarak ilçemizde, ülkemizde olduğu gibi bağımlılıkla her alanda, hep birlikte mücadele ediyoruz. Sadece kaymakamlık ve diğer kurumların değil, herkesin bize destek vermesini istiyoruz. Çünkü bu noktada gerçekten ilçemizde ki çocukların bir tanesinin bile bu işe bulaşmasını istemiyoruz. Onların sağlıkları ve huzurları açısından ilçemizde topyekün bir mücadele başlattık. Bunun sonucunda da başarıları sizlerde görüyorsunuz. Bu mücadele ülke genelinde, toplumun tüm kesimlerinin destek çıkması ile başarılı olacağına inanıyoru” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş