Terörist İsrail, Gazze’de henüz bir yaşını doldurmamış 133 bebeği öldürdü

Yayınlama: 01.11.2023
88
A+
A-

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, İsrail’in günlerdir bombaladığı Gazze Şeridi’nde, henüz bir yaşını doldurmamış 133 bebeğin hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Bebeklerin katledildiği bir dünyada hiçbir şeyden zevk alamazsınız. Henüz bir yaşını doldurmamış 133 bebek, toplamda ise 3 bin 542’sinin çocuk katledildi. Bizler gönüllü Gazze’ye gitmeye hazırız” dedi.

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, Gazze’de terörist İsrail’in saldırıları ile ilgili açıklamalarda bulundu.






BEBEKLER KATLEDİLİYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Lekesizyiğit, şu ifadeleri kullandı:

“Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, 7-26 Ekim tarihleri arasında, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda şehit olanların isimleri, kimlik bilgileri ve yaşlarının yer aldığı 212 sayfalık bir rapor yayımladı. Rapora göre, 7-26 Ekim tarihlerinde İsrail saldırılarında, şehit olan 7 bin 28 kişinin 2 bin 913’ünü çocuklar oluşturuyor. İsrail saldırılarında, henüz bir yaşını tamamlamamış 133 bebek, 1 yaşındaki 153, 2 yaşındaki 158 bebek olmak üzere 444 bebek şehit oldu. İsrail bombardımanlarında, 3 yaşındaki 171, ilköğretim çağındaki (4-13 yaş) 1527, lise çağındaki (14-17yaş) 523 çocuk şehit oldu. Saldırılardaki can kayıplarının 2 bin 262’sini kadınlar oluştururken, 60 yaş üzeri de 462 kişi şehit oldu”

GÖNÜLLÜ OLARAK GİTMEYE HAZIRIZ

Bebeklerin katledildiği bir dünyada insanların hiçbir şeyden zevk alamaz hale geldiğini belirten Lekesizyiğit, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Bebeklerin katledildiği bir dünyada hiçbir şeyden zevk alamazsınız. Sosyal medyada Gazze’de yaşananlara baktığınızda gece boyunca ağlıyorsunuz. Ne çalıştığınız işten ne yediğiniz yemekte bir tat var. İlçemizdeki insanların birçoğunun aklı Gazze’de. Ben buradan devletimizin her birimine çağrıda bulunuyorum. Bizler gönüllü olarak Gazze’de bulunmak, oradaki masum insanların için bir şeyler yapmak için hazırız. Devletimizin bize yol açması durumunda Gazze’ye gitmek için can atan insanlarız. Ümmet-i Muhammed’in izzetini korumaya çalışan, terörist İsrail’e direnen kardeşlerimizin yanında olmak istiyoruz. Televizyon kanallarında, sosyal medyada sürekli orada yaşanan insanlık dramını takip etmek yerine, Gazze’de olmak istiyoruz”

KUDÜS’TE YAŞANANLARIN FARKINDAYIZ

Lekesizyiğit, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı:

“Öte yandan, Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gece ve sabah erken saatlerde gözaltı operasyonları düzenlediği belirtildi. Bu operasyonlarda, biri kadın 60 Filistinlinin gözaltına alındığı ifade edildi. Açıklamada, İsrail güçlerinin 7 Ekim’den bu yana gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısının 1740’a çıktığı kaydedildi. Yahudi yerleşimciler de El-Halil kentinin güneyindeki Musafir Yata beldesinde Filistinlilerin mülklerine saldırdı, bir kişinin evini yaktı. Nablus’un güneyindeki Kusra köyünde de Filistinlilere ait arazilere, bölgedeki yasa dışı Yahudi yerleşimciler tarafından kullanılan iş makineleriyle zarar verildi. Mahfiyye bölgesine baskın düzenleyen İsrail askerlerine el yapımı bir patlayıcı atıldı. Şimdi bunları biliyoruz. Sadece beklemek zorumuza gidiyor. Yine tekrarlamak istiyorum; biz gitmek için hazırız”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş