‘TELKARİ’ İŞÇİLİĞİ İLE YAPILAN AHİZE ABDüLHAMİT HAN’IN HEDİYESİ Mİ?

Sultan Abdulhamid Han’ın İshakpaşa Camii’ni restore etmesinin ardından, camiye hediye edilen, tamamen gümüşten, ‘Telkari’ işçiliği ile yapılan ahize, görenleri şaşırtıyor. Bu konuda herhangi bir kaynak bulunmazken, İnegöl’ün akil insanlarından biri olan Nusret Vardar kaynak gösterilerek, ahizenin Sultan Abdülhamit Han tarafından hediye edildiği ifade ediliyor.

Yayınlama: 05.11.2019
658
A+
A-

İnegöl İshakpaşa Camii içerisinde bulunan, ‘Telkari’ işçiliği ile tamamen gümüşten yapılan ahize, görenleri şaşırtıyor. Konu ile ilgili ortaya atılan iddialar ciddiyet arz ederken,  ‘Telkari’ işçiliği ile tamamen gümüşten yapılan ahizenin Sultan Abdülhamit Han’ın hediye edip etmediği ise muallak bir durum olarak ortaya çıkıyor.

 

Edinilen bilgilere göre Sultan Abdülhamit Han tarafından 1877’de İshakpaşa Camii restore dildi. Restorasyonun ardından iddiaya göre Sultan Abdülhamid Han camiye tamamen gümüşten, ‘Telkari’ işçiliği ile yapılan ahizeyi hediye etti.






 

BİLGİLER ÇELİŞİYOR

Bir yandan bu ahizenin Sultan Abdülhamit Han tarafından hediye edildiği iddia edilirken, diğer yandan ise 1930’lu yıllarda İnegöl’e elektriğin kısmen geldiği göz önüne alındığında ve ahizenin elektrikli ahize olmasından dolayı bilgiler çelişiyor.

 

KONUNUN NETLİĞİ İÇİN ÇALIŞMA BEKLENİYOR

Bilgilerin çelişmesinden dolayı bu konuda bir çalışmanın yapılması bekleniyor. İnegöl’de tarihi konularla ilgili araştırmalarda bulunan vatandaşların da konuyu iyice irdeleyeceği öğrenildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş