TOKİ 3. Etap ilk konutları teslim edildi

Yayınlama: 29.01.2024
174
A+
A-

2021 Yılında yapımına başlanan ve 36 aylık süreç içerisinde tamamlanan TOKİ 3. Etap ilk konutlarının anahtarları, Belediye Başkanı Alper Taban’ın da katılımı ile hak sahiplerine teslim edildi. Teslim töreninde açıklamalarda bulunan Başkan Taban, “TOKİ 3. Etap ile birlikte özellikle Bursa bölgesinde en çok konut yapılan alan oldu İnegöl. TOKİ 3. Etap 805 konut, içerisinde iki ticarethane ve camisi yer alıyor” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda TOKİ tarafından yapımına başlanan 805 konutlu 3. Etap projesi tamamlandı. Tamamlanan konutlar bloklar halinde hak sahiplerine teslim edilme süreci başlarken, Sani Konuloğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen program ile ilk konutların anahtarları Belediye Başkanı Alper Taban tarafından hak sahiplerine teslim edildi.






‘SİZLER KADAR MUTLU VE HEYECANLIYIM’

Düzenlenen teslim töreni öncesinde açıklamalarda bulunan Başkan Taban, 36 ayda tamamlanan sürecin sonunda her konut hak sahibi gibi kendilerinin de heyecanlı olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün çok heyecanlıyız. 2021 Yılında başlayan TOKİ konut projemizin bugüne ulaşmasından dolayı sizler kadar mutlu ve heyecanlıyım. İnşallah ilk konutların teslimini yapmış olacağız. Bununla ilgili TOKİ başkanlığımız bilgilendirme mesajları attı. Yaklaşık bir aylık bir takvim çerçevesinde, her gün blok blok teslimler yapılacak. Bu sizler için de çok büyük bir heyecan. Birçok vatandaşımız bizlere ulaştı. ‘Başkanım gecikti mi bunlar?’, ‘Niçin teslim edilmiyor?’ gibi sorular geldi ama daha sonra biz TOKİ başkanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde, 36 aylık süre çerçevesinde sözleşmelerin imzalandığını ve zamanında teslim edileceğini ifade ettiler. Aradan geçen 3 yıl zaman içerisinde de bugün teslim ediyor olacağız”

NÜFUS İLE BİRLİKTE KONUT İHTİYACI DA ARTIYOR

İnegöl sanayisinin güçlü olması nedeni ile şehrimizin sürekli göç aldığını ve bu nedenle sürekli konut ihtiyacının olduğunu belirten Başkan Taban, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Konut ihtiyacı şehrimizde sürekli beklenti halinde olan, çünkü sanayi şehri olduğumuz için şehrimize yeni insanlarımız, yeni vatandaşlarımız çalışmak üzere geliyorlar. Mevcut nüfusumuz çoğalıyor. Bundan dolayı da sürekli konut ihtiyacı oluyor”

TOKİ 3. Etap projesinin 805 konut, 2 iş merkezi ve bir camiden oluştuğunu belirten Taban, 4. Etap için kuraların çekildiğini ve bu projenin de 480 konuttan oluştuğunu belirtti.

OKUL EKSİKLİĞİ GİDERİLECEK

Konutların teslim edileceği alanda okul eksikliğinin bulunduğunu ama TOKİ 4. Etap ile birlikte bölgeye okul yapılması noktasında söz alındığını belirten Başkan Taban, şu ifadelerle konuşmasını sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlayan ve Çevre Şehircilik Bakanlığımızın da gayretleri ile yine Maliye Bakanlığımızın destekleri ile de bildiğiniz gibi her yıl 100 bin yeni konut projesi başlatılmıştı. Yine önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız yeni bir konut projesi başlatacak, Allah nasip ederse. Daha önce biliyorsunuz TOKİ 1. ve TOKİ 2. etapları yapışmıştı biliyorsunuz. TOKİ 3. Etap ile birlikte özellikle Bursa bölgesinde en çok konut yapılan alan oldu İnegöl. TOKİ 3. Etap 805 konut, içerisinde iki ticarethane ve camisi yer alıyor. Bu noktada okul eksiğimiz var. Okul ile alakalı da Milletvekilimizin, ilçe başkanımızın da beraberce katıldığımız, sayın bakanımızı ziyaretimizde, sağolsunlar onlar TOKİ 4 projesinde, biliyorsunuz bunların da kuraları çekildi 480 konut. Bu proje içerisinde de okulumuz başlayacak. Okul 3. Etap bölgesinde olacak. İnşallah bu alanda güzel anılar biriktirmek nasip olsun sizlere”

Ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat depreminde bölgeyi ziyaret ettiğini ve TOKİ konutlarının depremde ayakta kaldığını belirten Başkan Taban,

“6 Şubat’ta ve 1 yıl önce Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ili etkileyen depremde çok büyük acılar yaşadık. Allah’tan oradaki vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Ayakta kalanlara da sabırlar diliyorum. Bizler de oraya gittik, yer aldık. Orada sizlerin yardımlarını organize etmeye çalıştık. İşin merkezinde olduğunuzda ne tür acılar yaşandığını gördük. Çok şükür ki TOKİ’mizin yaptığı konutlar, oradaki tüm bölgelerde dimdik ayaktaydı.  Özellikle yer seçimi noktasında, binaların sağlamlığı noktasında çok büyük bir sınav verdiğini düşünüyorum. Gerçekten bu işin kahramanı gibi oldular. Ayakta kalan her yapı bizim için böyle. İyi manada yapılmış işçilikler, doğru yer seçimler, doğru zemin ilişkisi kurulması sonuçta daha dirençli daha sağlıklı binalar ortaya çıkarmış oldu. Biz Cumhurbaşkanımıza, TOKİ Başkanlığımıza, kıymetli bakanlarımıza kadar herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Taban, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

“Önümüzdeki günlerde Allah nasip ederse, yeni TOKİ’lerin yapılması ile ilgili süreçleri takip edeceğiz. Yeni konutlarınızın sizlere hayırlı olmasını diliyorum. İyi günlerde kullanmanızı diliyorum. İnşallah sembolik olarak konutları ziyaret etmek de istiyoruz, yerleşildikten sonra. Hayırlı uğurlu olsun”

Başkan Taban’ın konuşmalarının ardından sembolik anahtar teslim töreni gerçekleştirildi. Hak sahipleri ile günün anısına hatıra fotoğrafları çekildi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş