Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen TüBiTAK 4006 Bilim Fuarı, Yenice 19 Mayıs Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin tasarladığı birbirinden farklı ve ilgi çekici 24 proje, katılımcıların izlenimine sunuldu.
Yenice 19 Mayıs Ortaokulu’nda düzenlenen 4. TüBiTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışına İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Halil İbrahim Zengin, Ayfer Er, Ali Doğru, bazı siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Yenice 19 Mayıs Ortaokulu Müdürü Musa Oktar, “Bugün burada Yenice 19 Mayıs Ortaokulu öğrenci, öğretmen, idare hep birlikte, aylar süren bir hazırlığın sonucunda ortaya çıkan 4. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projelerimizi görmek için buradayız. Biz eğitimciler olarak ülkemizin geleceğini bilim ve fennin güzelleştireceğinin farkındayız ve bu yolda öğrencilerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. İşte bu amaç için de öğrenciler üzerinde bilimsel bir tesir oluşturacağına inandığımız bu bilim fuarına gerekli önemi verdiğimizi düşünüyor ve bunun huzurunu yaşıyoruz. Yaşadığımız yüzyılı ‘Sibernetik Teknoloji Çağı’ olarak adlandırmaktayız. Bilgi ve teknoloji toplumu olma yolunda ülkeler arasındaki yarışın artan bir hızla devam ettiğini biliyoruz. Bu durum, biz eğitimcilerin omuzlarındaki yükü artırmaktadır. Öğrencilerimizde gizli kalmış yeteneklerin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, çalışmalarda bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak öğrencilerimizin bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, ülkenin geleceğini yönlendirecek, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen, öz güveni gelişmiş öğrenciler yetiştirmek amacıyla 4. Bilim Şenliği’mizi gerçekleştiriyoruz” dedi.
24 PROJE SERGİLENDİ
Sergilenen projeler hakkında bilgi veren Oktar, “Bugün 13 araştırma, 4 inceleme, 7 tasarım projesi olmak üzere 24 projeyi sergileyeceğiz. Bu projelerimizin14’ü fen ve teknolojiden, 3’ü sosyal bilgilerden, 2’şer projeyle İngilizce, Türkçe, Teknoloji Tasarımdan ve 1 adette matematik dersi projesinden oluşmaktadır. Projelerin hazırlanmasında 10 öğretmenimiz danışman öğretmen olarak görev almıştır. Bu arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bildiğimi ifade etmek istiyorum. Projeleri hazırlayan 57 öğrencimiz alın teri ve emeği vardır. Bu yıl dördüncüsün düzenlediğimizi ve her yıl ortalama 60-70 öğrenci bu bilimsel çalışmalarda yer aldığını düşündüğümüzde, TÜBİTAK 4006 projeleri sayesinde 250-300 öğrencimizin bu çalışmalarda emeği vardır. Bu bilimsel çalışmaları yapan her öğrencimizin bilgi denizine ve ülkemizin geleceğine hazırlanan ve atılan değerli bir maden olduğunu düşündüğümde, oluşan dalgaları görebiliyorum, hayal edebiliyorum” dedi.
Oktar, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Yarının geleceği gençlerimizin hepsini öğrencilerimi kutluyorum. Onları yetiştiren tüm öğretmenlerine, yöneticilerine teşekkür ediyorum. 4 yıldır Proje Koordinatörlüğü yapan Yakup Aytekin’e huzurlarınızda ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Projelerin hazırlanmasında 10 öğretmenimiz görev almasına karşın tüm öğretmenlerimin bu ortamın hazırlanmasında katkılarının olduğunu da söylemek istiyorum. Biz bir aileyiz ve birlikte güçlüyüz. Bu okulda bu kıymetli arkadaşlarla mesaimi paylaştığım için kendimi şanslı olarak gördüğümü ifade etmek istiyorum. Şimdiden bilmeden, farkında olmadan her türlü kusurumuz için peşinen sizlerin affını istiyoruz. Kıymetli zamanınızın en güzel vaktini bize ayırdınız. Sağ olun var olun. Yapmış olduğumuz bu etkinliğe bizleri kırmayarak katıldınız, bizleri onurlandırdınız, hepinize okulumuz adına teşekkür eder, Saygılarımı sunarım”
Daha sonra açıklamalarda bulunan İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, bilim fuarı konusunda İnegöl’ün profesyonelleştiğini, bilim fuarı ile öğrencilerin öğrenim ve gelişimlerinin daha fazla olduğunu ifade ederek, çocukların geleceğimiz olduğunu ve bu gibi programların çok önemli olduğunu ifade etti.