TUBiTAK Bilim Fuarı Alanyurt İmam Hatip’te düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ‘Eğitimde iş birliği protokolü’ çerçevesinde İnegöl Alanyurt İmam Hatip Ortaokulu tarafından ‘ 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’ düzenlendi.

Yayınlama: 28.04.2018
1.417
A+
A-

 

Geçtiğimiz gün düzenlenen Bilim Fuarı’nda öğrenciler yeteneklerini sergilerken, fuara yoğun ilgi gösterildi.

 






Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Alanyurt İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yusuf Ziya Çolak,” TÜBİTAK’ın desteğiyle bu yıl 2.sini düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Hepinizin bildiği üzere bilim fuarlar’ öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bu fuarın amacı, Öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır” dedi. 

 

Çolak sözlerini şöyle sürdürdü,”Bu amaç doğrultusunda biraz sonra açılışını yapacağımız fuarımızda Fen Bilimleri, Matematik, Rehberlik, İngilizce,5osyal Bilgiler ve Teknoloji Tasarım alanında 13’ü Tasarım,  11’i araştırma olmak üzere toplam 24 proje türü bulunmaktadır. Projeyi 48 öğrencimiz 10 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımızın ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimari olabilmelerini umut ediyoruz Bu temenniler ile proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarım’ ve öğrencilerim’ tebrik ederim. Sizler de, yapmış olduğumuz bu etkinliğe bizleri kırmayarak katıldınız, bizleri onurlandırdınız, hepinize okulumuz adına teşekkür ederim. Şimdi sizleri öğrencilerimizin emeklerini incelemeye davet ediyorum.”

 

Konuşmaların ardından öğrencilerin sergiledikleri  bilimsel eserler sergilendi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş