Türk Kızılay, Gazze’de günlük 15 bin kişiye sıcak yemek çıkarıyor

Yayınlama: 11.06.2024
24
A+
A-

Kızılay İnegöl Şube Başkanı Alay Ergin, bütün sıkıntılara rağmen Türk Kızılay’ın İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’nin Deyr Belah bölgesinde kurulan ve sıcak yemek dağıtılan aşevinin kapasitesini arttırarak günlük 15 bin kişiye yemek çıkardığını ifade etti.

Alay Ergin’in konu ile ilgili yaptığı açıklamaya göre, çatışmalar başladıktan sonra Gazze’deki faaliyetlerini sonlandırmayan Kızılay, aşevini önce Gazze’nin kuzeyinden Refah’a, İsrail’in kara harekatının ardından ise Refah’tan Deyr Belah bölgesine taşımak zorunda kaldı.

Bölgede kimi zaman tüp gaz bulunamaması nedeniyle Kızılay yerel personeli, kazanları enkazdan toplanan odunlarla kaynattı, aşevinde pişirilen yemekler büyük kazanlarla Gazze’nin çeşitli bölgelerinde toplanan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.






Zor koşullara rağmen faaliyetlerini sürdüren Türk Kızılay, tüm imkansızlıklara ve tehlikelere rağmen Deyr Belah’ta hizmet veren ve sıcak yemek dağıtılan aşevinin kapasitesini günlük 10 binden 15 bin kişiye çıkararak örnek bir mücadele sergiledi.

Konuya ilişkin açıklamalarını sürdüren Ergin,

“Türk Kızılay olarak bölgedeki faaliyetlerimiz genel merkezimiz koordinasyonu ile devam ediyor. Bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Zulmün olduğu bölgede tüm sıkıntılara rağmen görev bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine ulaşan değerli Kızılay gönüllülerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş