Türkiye çok büyük mesafe kat etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 24 Haziranda yapılacak olan genel seçim çalışmaları nedeniyle Esnaf Odaları ile bir araya geldi. Programda konuşan başkan Aktaş, “Türkiye bir çok mesafe kat etti, bu mesafeyi istikrar ile gerçekleştirdi” dedi

Yayınlama: 13.06.2018
781
A+
A-

Geçtiğimiz gün BESOB İnegöl Eğitim ve Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen ziyarete programına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, teşkilat mensupları, oda başkanları ve esnaflar katıldı.

 

İnegöl Esnaf Odaları Birliği adına bir konuşma gerçekleştiren Yakup Ulema, “ Sizlerin esnaf dostu olduğunu çok iyi biliyoruz. İçinde bulunduğumuz binanı arsasını siz hediye etmiştiniz. Hep bizlerle oldunuz, teşekkür ederiz” dedi.






 

Daha sonra konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Buradaki herkes benim yaşadığım süreçleri yaşamıştır. Fotoğrafın bütününe bakmak gerekir. Dünü, bugünü ve yarını incelemek lazım. Dünya’da ki ve Türkiye’deki gelişmeleri bütünüyle ele almak gerektiğini düşünüyorum. Tabi, adamın neresi ağrıyorsa orasını tutuyor. Bir emekliye sorsak emekli maaşını konuşur, öğrenciye sorsak iş bulma kaygısını konuşur. Şu bir vaka, Türkiye gelişti kardeşim. Birçok mesafe kat etti. Bu iş istikrar ile gerçekleşti. Bir ülkede istikrar varsa bir büyüme olur. Standartlarımız yükseldi. Sudan’da ki fakirliğin 10’da 1’ini ben Türkiye’de görmedim. Standartların ciddi yükselmesinden dolayı bir yorgunluk var. Fotoğrafın bütününe bakınca biz çok büyük işler başardık. Bursa’da 16 yıl önce 12 bin öğrenci varmış, şimdi 36 bine çıkmış. Derslik sayısı %120 artmış. Bursa’nın ve Türkiye’nin standartları ciddi bir şekilde gelişti. İnegöl’de 70 bin araca ulaşmışız. Bursa’da bu rakam 700 bin civarında. Fabrikalar, servis, yeni yatırımlar, yerli otomobil fabrikası, TEKNOSAB ve birçok yatırım. Bu tablo içerisinde bu işe talip olan başkaları da var. Sayın Cumhurbaşkanımız da AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayıdır. Diğer siyasi partilerinde adayları var. Bugüne kadar gelinen nokta, bundan sonra neler olabilir, bu öngörüyü yapmamız lazım. Siyaset istikrarlı adamların işi.  Bu geniş yelpazeyi iyi okumak lazım. Eksiklere rağmen, Türkiye, her ne kadar birileri bunu farklı yorumlasa da, Türkiye gelişiyor ve büyüyor kardeşim. Üç buçuk kat fiili bir büyüme var. Evet doğru, borçlanmalarla ilgili veriler verilebilir ama genel fotoğrafa bakınca Türkiye yatırımlar yapıyor. Bizim Mobilya Sanayi’nden örnek vereyim; 80-100 takım mobilya üreten firma kaç taneydi, şimdi kaç tane. Durağanlık ve inişler çıkışlar var ama devletimiz güçlü. Sosyal bir devlet var aynı zamanda” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş