TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN MDF’LER ÇİN’E GİTTİ MOBiLYACILARDAN, ‘İHRACAT TRENİNE’ TEPKİ

Türkiye-Çin arasında yerli üretim MDF kaplı levha yükü taşıyan 6’ncı ve 7’nci Çin ihracat blok trenleri, Kocaeli Köseköy’den hareket etti. MDF bulmakta zorlanan İnegöllü mobilyacılar, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklama ile tepkilerini dile getirdi.

Yayınlama: 24.05.2021
426
A+
A-

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

 

“Ne diyeceğimi bilmiyorum. Ama hem akıllı hem de nasipliler. Kısa zamanda ürüne çevirip bize ve dünyaya satacaklar. Böylece katma değer orada kalacak. Katma değerli üretim ve ihracat imkanlarımızı çoğaltacak yolları tez sürede bulmalıyız”






 

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ’da duruma kendisine ait sosyal medya hesabından tepkisini dile getirerek;

 

“Sözün bittiği yer. Yerli üreticimiz hammadde bulamazken, hammadde yokluğunda üretim yapamazken, çalışanına izin verip üretimi durdururken, ihracat bağlantılarını hammadde yokluğundan sevk edemez iken, dünyanın ikinci büyük hammadde üreticisiyiz diyerek övünürken, Çin’e MDF, yonga levha göndererek yerli üreticiyi mağdur etmek… Ayıp oluyor beyler, yakışmıyor” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş