‘Türkiye’nin en akıllı sanayi sitesi’ için çalışmalar devam ediyor

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi’nde yer problemi nedeni ile 2015 yılında onaylanan projeleri hakkında açıklamalarda bulunarak, “Bu konunun hızlandırılması için onlardan cevap bekliyoruz. Onların planlamasını bekliyoruz. Yakın zamanda projemiz ile ilgili OSB yönetimine sunum yapacağız. İnşallah Türkiye’nin en farklı sanayi sitesini, en akıllı sanayi sitesini, İnegöl’ün tecrübesi ile birlikte yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Yayınlama: 30.03.2021
446
A+
A-

İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası tarafından gerçekleştirilen 2020 yılı ihracat rakamları açıklandı. 2020 yılında 239 firma aracılığı ile 34 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiği ifade edildi.

 

Rakamların diğer yıllara göre düşüş gösterdiğini ifade eden İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, şu ifadeleri kullandı:






 

“2020 yılında 239 firmamız 34 milyon dolar, odamızdan mobilya ihracatı gerçekleştirdiler. Bu firmaların 2019 yılında 167 firma ile 40 milyon dolar ihracat gerçekleştirmişti. Bu sene biraz düşüş oldu. Bazı büyük ihracat yapan firmalarımız Ticaret ve Sanayi Odası’na geçişleri oldu. Bizim esnaf odamız için gerçekten iyi bir rakam bu. Türkiye’de 15 ilden daha fazla ihracat yapmış odamız. Buda ayrı bir gurur kaynağı. Biz ihracat yapan yapmayan tüm üyelerimizi tebrik ediyoruz. İnşallah bu fuarlar vesile ile firmalarımız ihracat rakamlarını arttırırlar. Türkiye ekonomisine katkıda bulunurlar diye düşünüyoruz”

 

Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi’nin gelişmesi ve yer sıkıntısı ile ilgili 2015 yılında sundukları projenin onaylanmasına rağmen, 2 OSB’de kamulaştırılmanın tamamlanmaması gerekçesi ile projelerinin rötara uğradığını belirten Ayhan, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“İnegöl’ün mobilya sektörü ile ilgili iki tane en önemli milli meselesi var. Bir sanayi sitemiz bir de fuar alanımız. Yapılması gereken iki tane büyük hamlemiz var. Fuar alanımız ile ilgili, Yavuz başkanımız, milletvekilimiz, belediye başkanımız sorumluluk aldılar. 2. OSB’de inşallah yapılacak. Biz de 2015 yılında bugünleri tahmin edip yeni bir sanayi sitesine ihtiyacımız olduğunu düşünerek, o zamanki mevcut OSB yönetimine başvuruda bulunmuştuk Sanayi Sitesi için. O gün kabul edilmişti fakat kamulaştırma 2. Etapta tamamlanmadığı için bugünlere kaldı. Bugünlerde vekilimiz ile kaymakamımız ile belediye başkanımız ile ticaret odası başkanımız ile konunun muhatapları ile görüştük. Bunların hepsi bu olaya sıcak baktıklarını bize belirttiler. En yakın zamanda kamulaştırılmanın bitirilip, sanayi sitesi için arsa vereceklerini söylediler. Bu konunun hızlandırılması için onlardan cevap bekliyoruz. Onların planlamasını bekliyoruz. Yakın zamanda projemiz ile ilgili OSB yönetimine sunum yapacağız. İnşallah Türkiye’nin en farklı sanayi sitesini, en akıllı sanayi sitesini, İnegöl’ün tecrübesi ile birlikte yapmayı düşünüyoruz. Çalışanların huzur içinde olduğu, içinde özellikleri olan bir sanayi sitesi olacak. İnşallah bunu bir şekilde İnegöllü mobilyacıya hizmet olarak sunacağız. Ama zamanlamasını biraz öne çekmek için çalışıyoruz.  Çünkü hedefimiz 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu sanayi sitesinin açılışını yapmak istiyoruz. O zamana göre bir planlama ile yetiştirebileceğimizi düşünüyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş