ULUSAL HABERLER YALAN

Corona virüsünün günden güne yayılmasıyla, endişeye düşen ve korunma yolları arayan vatandaşların ilk tercihi maske almak oluyor. Ülkemizde karaborsaya düştüğü haberleri yayılan maskeler için İnegöl’den ilgililer açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 07.02.2020
452
A+
A-

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Eczacı esnafı Mürsel Avaşar, ülke genelindeki talep artışından İnegöl’ün de nasibini aldığını belirterek, karaborsaya düşmesinin ise ilçemizde söz konusu olmadığını ifade etti.

TALEP ARTTI

Avaşar konu ile alakalı şu ifadeleri kullandı; “Medyada gündemden düşmeyen corona virüsü ile alakalı Türkiye genelinde maskeye talep arttı. Bu durum İnegöl’de de kendini gösterdi. Taleplerde gözle görülür bir artış var ama karoborsaya düştüğü ile alakalı oluşan gündem İnegöl’de hiç de söylendiği gibi değil.”






FİYATLAR AYNI

“Bizim stoklarımızda maskelerimiz mevcut ve fiyatlarda da herhangi bir değişiklik yapılmadı. Önceden İnegöl’de 1 liraya sattığımız maskeler yine 1 liradan satılıyor. Karaborsaya düşmesi ve fiyatların artması söz konusu değil.”

MASKEYİ KİM KULLANMALI?

“Son dönemdeki bu furyalardan dolayı, toplum olarak maskeyi biraz gereksiz kullanmaya başladık. Maskeyi aslında kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar mikrop kapmamak için kullanırlar. Akciğer hastaları, astım hastaları, verem hastaları, kanser hastaları gibi kronik hastalıklarda kullanılır. Bunun nedeni ise bu hastaların bağışıklık sistemlerinin güçsüz olmasıdır. Bağışıklık sistemi güçsüz olunca, karşı taraftan veya ortamdan alınan mikroplara karşı maske kullanılır. Bir rahatsızlığı olmayan, direnci iyi insanların maske kullanmasına aslında çok da ihtiyaç yok. Maske kullanımını abartmaya da gerek yok”

HABER: RECEP DENİZ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş