Umudumuz Şeftaliye kaldı

Kiraz ve erik hasadından zarar ettiklerini belirterek açıklamalarda bulunan İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Erhan Ulu, “Kiraz ve erikten umudumuzu yitirdik. Umudumuz şeftaliye kaldı” dedi.

Yayınlama: 22.05.2018
768
A+
A-

İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Erhan Ulu, “Şuanda Kirazda sezonun yoğun olduğu dönemdeyiz. Kirazlarımız gayet güzel oldu. Ama piyasalar ne hikmete, üretici, çiftçi mallarını çıkarttığı anda düşüşe geçti. Bu düşüş çok aşırı bir düşüş. Şuanda bizim İsaören’de kiraz 1.50 TL ile 2 TL arasında alıcı buluyor. Fakat şuanda kirazı toplamak için bir işçi maliyeti 1.50 TL’ye denk geliyor. Para verip üstüne kirazı toplamamız gerekiyor. Başka türlü karımız yok. Şuan itibariyle köyümüzde kimse kiraz toplamıyor” dedi.

 

Erikle ilgilide konuşan Ulu,” Erikteki durumda kiraz gibi. Şuanda piyasası 3-3.5 TL civarındaydı ama burada erik toplanmaya başladığı günden beri 1 TL ile 1.50 TL arasında fiyatlar değişiyor. Şuanda ne erik, ne kiraz toplanmıyor. İşçi ile kafa kafaya çıkmıyor şuanda. Maliyetide kurtarmıyor. Bunun gübresi mazotu, sürmesi var. Bunları hesaba katmıyoruz. Şuanda sadece işçi toplasın getirip kantara versin parası çıkmıyor. Şuanda ne olacak bilmiyoruz. Kiraz ve erikten umudumuzu yitirdik. Umudumuz şeftaliye kaldı. Nasip diyoruz ama gidişat hiç iyi değil” diye konuştu.






 

Kirazın pazardaki fiyatı hakkın bilgi veren Ulu, kirazın tezgahta 3TL’den satıldığını, eriğin ise 2.5 TL’den satıldığını belirtti. Ulu Şeftali’nin ise 15 gün sonra başlayacağının altını çizdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş