ÜNİVERSİTE İÇİN YENİDEN TOPLANDILAR

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi İstişare Kurulu Şubat Ayı Toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Toplanın ana gündeminde İnegöl üniversitesi ve İnegöl yerleşkesinin fiziki ve çevresel koşulları yeniden masaya yatırıldı.

Yayınlama: 22.02.2017
1.099
A+
A-

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi İstişare Kurulu toplantısı İnegöl İşletme Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat’ın yönettiği toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, İTSO Başkanı Metin Anıl, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, İGİAD, İMOS ve MÜSİAD Temsilcileri, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah katıldı.

 

Ocak ayı toplantısında alınan kararla İnegöl Yerleşkesinin Kampus haline gelmesi için uzun yıllardan bu yana İnegöl Tekel Kibrit fabrikası olarak hizmet veren ve 1995 yılından itibaren yapılan restorasyonla Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulunun konuşlandığı alan içerisinde yer alan atıl binaların yıkımı için karar alınmıştı.






 

Ocak ayında alınan karar sonucunda İnegöl belediyesi tarafından Eski diş hastanesi ile iki tütün deposu yıkımı gerçekleşti.

 

21 Şubat’ta gerçekleştirilen yılın ikinci toplantısında yıkımı yapılan binaların alanında kampus havasının tesis edilmesi için hayata geçirilecek projeler masaya yatırıldı.

 

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinin giriş ve çıkış noktasının da değişeceği proje kapsamında söz konusu alanda Yeşil alanlar, yürüyüş yolları, bank alanları, kafeteryalar, mini anfi tiyatro merkezi projeleri de yer alıyor.

 

Kampus havasının kazandırılacağı projelerin konuşulduğu toplantı da yeni üniversitenin kurulması için de değerlendirilmelerde bulunuldu.

 

İnegöl yerleşkesi içerisinde hayata geçirilecek projenin tamamlanmasının ardından İnegöl Üniversitesi için kollar sıvanacak.

 

İlk etapta 3 fakülte ile İnegöl Üniversitesinin kurulacağı Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinin yanı sıra yeni üniversite alanları araştırılacak. İnegöl üniversitesinin uzun vadede 300 dönümlük alanda hayat bulması hedefleniyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş