UYARI TABELALARI DA iŞE YARAMADI

İnegöl’de son zamanlarda artan temizlik vurgusu ve farkındalık çalışmalarına rağmen, bazı vatandaşlar duyarsızca davranmaya devam ediyor.

Yayınlama: 26.01.2020
527
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın sıkça üzerinde durduğu  “Temiz Şehir İnegöl” vurgusu ve yapılan farkındalık çalışmaları bazı duyarsız vatandaşlar tarafından dikkate alınmıyor. Osmaniye Mahallesi Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde buluan ‘Lütfen izmaritlerinizi yere atmayınız’ tabelasının arkasındaki yeşil alana sigara atan duyarsız vatandaşlar bu kadar da olmaz dedirtti. Temizlik işçilerinin her gün temizlemesine rağmen sigara izmariti atmaya devam eden kişiler duyarlı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

 

ETKİNLİK DÜZENLENMİŞTİ






İnegöl Belediyesi, toplanan çöplerin yarısını oluşturan sigara izmaritleriyle ilgili vatandaşta farkındalık oluşturabilmek adına geçtiğimiz aylarda bir etkinlik düzenlemişti. Hem cebe hem sağlığa hem de çevreye ciddi zararı olan sigaraya karşı vatandaşı bilinçlendirmeyi hedefleyen etkinlikte, hazırlanan dev sigara izmaritleriyle mesajlar verilmişti. Belediye Başkanı Alper Taban ise, “İzmaritleri çöp olarak görmemiz için acaba daha ne kadar büyük olması gerekiyor? Atıyoruz, kirletiyoruz ama farkında değiliz” şeklinde konuşmuştu.

 

CEZAİ İŞLEM UYGULANSIN

Bu kadar farkındalık etkinlikleri yapılmasına rağmen, İnegöl Belediyesi tarafından asılan izmarit farkındalık tabelasının hemen dibine ve arkasına atılan izmaritler duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu. Görüntüyü görüp durumu değerlendiren duyarlı vatandaşlar ise bu görüntüye sebep olan vatandaşların tespit edilip cezai işlem uygulanmasını istiyor.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş