VİRÜSLERDEN KORUNMAK İÇİN AHŞAP ÜRÜN TERCİH EDİN

Türkiye’de mobilyanın başkenti olarak anılan İnegöl’de coronavirüs salgını nedeniyle ihracatta bazı sorunlar yaşandığını ancak bu sorunları çeşitli yöntemler ile aşıldığı bildirildi. İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı virüslerden korunmak için ahşap ürün kullanılmasını tavsiye etti.

Yayınlama: 16.03.2020
559
A+
A-

Tüm dünyayı etkisi altına alın Covid-19 (coronavirüs) nedeniyle Türkiye’de de son açıklanan rakamlara göre 18 kişide testler pozitif çıktı. Virüs nedeniyle tüm dünyada ticaret yavaşlarken, birçok ülke ekonomik sorunlarla karşı karşıya.

 

Türkiye’de ise mobilyanın başkenti olarak anılan İnegöl’de yurt dışına yapılan satışlarda gümrük kapıların bazı sıkıntılar yaşanıldığını bu sıkıntılarında çeşitli yöntemler ile aşıldığı kaydedildi.






 

İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, virüs nedeniyle küresel sorunlar ortaya çıktığını belirterek yaptığı açıklamada, “Fiyatlarımızda değişiklik yok, daha önce fiyatımız neyse şuanda da aynı.” dedi.

 

Ayhan, tüketicileri sağlı yaşam için ahşap ürün kullanmaya davet etti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Çin’de ortaya çıkan coronavirüs salgını üretim sektörlerinde tedirginlik yarattı. Özellikle mobilyacılar olarak daha dengeli, daha bilinçli, panik yapmadan, elimizde ki siparişleri tekrar mağazalardan dönen siparişleri yapma gayretinde olacağız. İhracattan gelen siparişlerimizi zamanında teslim etmek için mücadele edeceğiz. Bu virüsten etkilenmeyen ekonomik üretim yapan tek sektör gıda olabilir. İster istemez herkesten tedirginlik ve talebin azalması nedeniyle sıkıntılar olabilir. Biz ülke olarak neler gördük, neler geçirdik. Elimizde ki işleri zamanında en güzel şekilde yapmanın, teslim etmenin gayretin olup, yaklaşan düğün sezonunda mobilya alımları bizim ekonomimizi ayakta tutacaktır. Türkiye’de ortalama 700 bine yakın düğün yapıldığını düşünürsek, bu düğünlerde bu yıl yine yapılacak. Bu da sektörümüze, beyaz eşya, perde  gibi sektörlere de canlılık getirecektir.

 

Ayhan konuşmasını şöyle sürdürdü, “Birlik ve beraberliğin olması gereken bir zaman. Hammadde tedarikçilerimizin de bu süreçte bizleri iyi anlamaları, ve ortamı iyi süzmeleri gerektiğini düşünüyorum. Şuanda hammaddeye yapılacak zam ülke için kötülük olacaktır. Herkes fedakârlık yapmalı, ürünlerimizi aynı fiyatlara satmalıyız. Fırsatçılık kimse yapmamalı. Olabildiğince fedakârlık yapmalıyız. Hükümetimiz, devletimiz takdire şayan bir tedbirler, ülkemize gelecek zararı en aza indirmek için uğraşıyorlar. Olağanüstü tedbirler alındı. Belki bazı sektörler etkilenecek ama sağlık her şeyden önemlidir. Bir insan canı para ile ölçülemez. Biz elimizden gelen ne ise fedakarlık yapmaya hazırız. KDV indirimlerimiz var, ürünlerimizde zam yapmadan bu süreci geçirebiliriz. Burada tek istediğimiz ham maddecilerinde bizim yanımızda olmaları. Bu kötü senaryoda iyi bir ekonomik yıl geçirmek için üreticiler ile tüketiciler el birliği yapmamız lazım. Hammadde, üreticileri ,çalışanlar, tüketiciler, üreticiler herkes el birliği yapmalı. İnşallah bunun da çaresi bulunacaktır”

 

“İhracat konusunda bazı gümrük kapılarında elbette sıkıntılar oluyor. Onlara da çözümler bulundu. Araçlar girmiyor, konteynırlar giriyor. Deniz yolu ile giden ürünler yine gidiyor. Ufak tefek beklemeler limanlarda olabilir. Bunlar tedbir amaçlı olacak. Şunu söyleyebilir rahatlıkla, bizim ürünlerimiz virüs taşıyacak ürünler değil. Hammaddesi ahşap olup, virüsü kapıp içerisinde gizleyecek, taşıyacak ürünler değil. Bunun tüketicilere en ufak bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Gönülleri rahat olsun. Satın aldıkları nesne sağlıklı bir nesne. Korkmasınlar, taşıyıcı özelliği sıfır olan ürün satın alacaklar. Bu konu hiç tedirginlik yaşamasınlar. Taşıyıcı özelliği sıfır olan bir ürün. Hiçbir yerinde bu virüsü gizleyecek özelliği yok. Ahşap her zaman yüzyıllarca kullanılmış, sağlıklı dediğimiz ürünlerdendir. Tavsiye ederim, kendim hem üreticiyim, hem de tüketiciyim. Tedirgin olunmayacak ürünlerden biri mobilyadır. Taşıyıcı özelliği sıfırıdır, tüketicilerimize tavsiye ederiz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş