YARDIM ÇOK ŞOV YOK

İnegöl Belediyesi tarafından Koronavirüs ve Ramazan ayı kapsamında toplam 10 bin aileye erzak ve gıda çeki yardımı yaptı. Yapılan yardımlar basın ile paylaşılmazken, bunun özellikle de Başkan Alper Taban’ın talimatı olduğu öğrenildi.

Yayınlama: 16.05.2020
1.878
A+
A-

İnegöl Belediyesi tarafından İnegöl’deki yaklaşık 10 bin aileye erzak yardımı ve ihtiyaç çeki verildi.

 

Konu ile ilgili Okur Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalarda bedava bonus İnegöl Belediyesi’nin yaptığı yardımlarla bir çok büyükşehri bile geride bıraktığı öğrenildi.






 

İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI

Geçtiğimiz günlerde programda konuya ilişkin sorulan soruya bedava bahis cevap veren Başkan Taban, şu ifadeleri kullandı:

 

“O insanları bulmamız gerekiyor. Pek çoğu belki bizlere ulaşmıyor. Burada en büyük sorumluluk belki yönetim olarak bizlerdedir ama ben mahalleliyi de kolu-komşuyu da vebalden kurtarmak istiyorum. Yani çevremizde ihtiyaç sahibi insanlar varsa bizlere bildirsinler. Biz gideriz, ziyaret ederiz, ihtiyaçlarını tespit ederiz. Bu insanlık görevi. Bakın bu kadar güçlü bir şehiriz. Kazanan bir şehiriz. Ben iş adamlarımızın ilk önce en yakınındaki işçilerine, ondan sonra akrabalarına, koşusuna, onun haricinde artan sadakası, zekatı varsa da etrafa destek olmasını istiyorum”

 

İNSAN ODAKLI BAKACAĞIZ, MERHAMETLİ OLACAĞIZ

“Biz de Belediye olarak kurmuş olduğumuz organizasyonda gerek sağlık anlamında, gerek evlerin tamiratı anlamında gerek büyüklerimizin bakımları, gerek onların yemem içme gibi ihtiyaçlarının karşılanması noktasında, yani bir insanın yaşamında ne gerekiyorsa bunları yapabilmek adına gayret ediyoruz. İnsan odaklı bakacağız, merhametli olacağız. Bunları yapabildiğimiz ölçüde bir şeyleri başarmış olacağız”

 

GÖZÜNE SOKA SOKA ‘BEN SANA BUNU VERDİM, FOTOĞRAFINI DA ALAYIM’ DEMEK DOĞRU BİR DAVRANIŞ DEĞİL

“Ben öyle mahallelere gittiğimizi hatırlıyorum, mahallede eğer o insan o şekilde yaşıyorsa bana göre en büyük sorumluluk o mahalledeki komşuların. Hani bizim dinimizde anlayışımız neydi; ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’… Bunları düşünmek lazım. Eskiden komşular arasında bir bağ vardı. Bu özelliklerimizi yitirmememiz lazım. Devlet büyük, her zaman güçlü. Bakın bir sürü yardımlar yapıldı. Destekler verildi. İşletmelere, bireylere yardımlara devam ediyor. Aynı şekilde her bölgede yardım hizmetlerini vermeye devam ediyor. Ancak burada bireylere de iş düşüyor. Evet bazen gücünüz yetmeyebilir ama birilerine haber verebilirsiniz. Onun için yapılan yardımları şöyledir, böyledir demekten öte, arka planda götürmek biraz daha doğru geliyor bana. O insanları da çok fazla rencide etmemek lazım. Yani gözüne soka soka ‘Ben sana bunu verdim, fotoğrafını da alayım’ demek doğru bir davranış değil”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş