Yedi Güzel Okuma etkinliği devam ediyor

Yedi Hilal Derneği İnegöl Şubesi ile İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, okulların açılması ile birlikte başlatılan ‘Yedi Güzel Okuma’ etkinliğini devam ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde etkinliğin ikincisinin tamamlanmasıyla, ikinci değerlendirme programını Sani Konukoğlu Konferans salonunda gerçekleştirdi.

Yayınlama: 26.12.2017
569
A+
A-

 

Yedi güzel Okuma etkinliğinin ikinci kitabı olarak belirlenen Sabahattin Ali’nin “İçimizdeki Şeytan” adlı romanı 13 farklı lisede220 öğrenci tarafından bir aylık sürede okundu ve okullarında ilgili öğretmenleri tarafından takip edilerek değerlendirmeler yapıldı.  Okumanın sonunda İnegöl Sani Konukoğlu Konferans salonunda farklı liselerden bir araya gelen öğrencilerle değerlendirme toplantısı, Ahmet Edip Başaran moderatötlüğünde, edebiyat öğretmenleri Ahmet Taştan ve Ayhan Gürler tarafından yapıldı.

 






 İki bölümden oluşan değerlendirme toplantısının birinci bölümünde öğretmenler tarafından Sabahattin Ali’nin hayatı ve “İçimizdeki Şeytan” adlı romanı yapı unsurları bakımından değerlendirmeler ve sunumlar yapıldı. İkinci bölümde ise kitap ve yazar ile ilgili öğrenci sorularına cevaplar verildi. Özellikle öğrencilerin nitelikli sorular sorması programın en keyifli anlarını oluşturdu.

 

 Değerlendirme programı öncesinde bir açıklama yapan İnegöl Yedi Hilal Derneği Başkanı Numan Konaklı okumanın önemine kadim geleneğimizdeki yerine değinerek okuma etkinliğine gösterilen ilgiye teşekkür etti.  Yedi Güzel Okuma etkinliğinin bu ilgi ve istekle sonuna kadar sürdürülmesi temennisinde bulundu. Ayrıca liselerde bu okumaları sürdüren öğretmenlere teşekkürlerini belirterek bir sonraki okumanın Nuri Pakdil Batı Notları eseri olacağını söyledi. Değerlendirme sonrasında katılan öğrenci ve öğretmenlere ikramlarda bulunularak toplantı sona erdi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş