Yüzde 71 engelli genç mısır satarak ailesini geçindiriyor

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde yaşayan yüzde 71 engelli Onur Aşa(24), annesinin rahatsızlığı ve babasının vefat etmesi nedeniyle 12 yıldır mısır satarak evini geçindirmeye çalışıyor.

Yayınlama: 10.02.2020
864
A+
A-

Bursa’nın İnegöl İlçesinde yaşayan Onur Aşa(24), 2 yaşındayken geçirdiği ateşli havale nedeniyle yüzde 71 oranında engelli oldu.



2 yaşında babasını kaybeden Onur Aşa, annesininde rahim kanseri olması nedeniyle 12 yaşından itibaren mısır satarak evini geçindirmeye başladı. Her gün ilçenin Atatürk Bulvarı üzeirne gelerek mısır arabasını açtığını kaydeden Aşa, sabit müşterilerinin olduğunu ve günde 50 ila 100 TL arasında para kazandığını söyledi.



Herhangi bir engelli maaşı almadığını belirten Onu Aşa, en büyük hayalinin bir dükkan açmak olduğunu belirterek yetkililerden yardım beklediğini ifade etti.



Soğuk havaya rağmen sabit müşterilerinin isteği üzerine mısır arabasını açan Aşa engellilere seslenerek, “Elinizden geldiği kadar çalışın, azmederseniz başarırsınız” dedi.



Açıklamalarda bulunan yüzde 71 engelli, Onur Aşa(24), “Ben ateşli havaleden dolayı engelli bir vatandaş oldum. Annem rahim kanseri, babam vefat etti. Annem ameliyat oldu evde yatıyor. Hiçbir gelirimiz yok, sadece mısırdan gelirim var. Eve ben bakıyorum. Günlük ortalama 50 ila 100 TL para kazanıyorum. Yüzde 71 engelim var. Ama engelli aylığı almıyorum. Sadece bu işten gelirim var” dedi.



Engellilere seslenen Aşa, “Diğer engelliler; elinizden geldiği kadar gayret edin. Yapamam diye bir şey yok. Bana da yapamazsın,edemezsin dediler ama ben bu halimle çalışmaya gayret ettim. Yaklaşık 12-13 yıldır ticaret yapıyorum. Engelli vatandaşlara çağrıda bulunuyorum, başarılmayacak hiçbir şey yok, her şey olur ama azim önemli. Azimle çalıştım bugüne kadar geldim, benim yaşım 24” diye konuştu.



“Hedefim dükkan açmaktı ama annemden dolayı ertelendi” diyerek konuşmasını sürdüren Aşa, “Ama hedefim ilerleyen zamanlarda dükkan açmak. Sabit müşterilerim var. Devamlı geliyorlar, Allah razı olsun. Şuanda hava soğuk olmasına rağmen devam ediyorum. Dediğim gibi sabit müşteriler olduğu için gece 11-12’ye kadar devam ediyorum. Buradan Cumhurbaşkanımızda sesleniyorum; ben dükkan açmak istiyorum, yardımcı olurlarsa sevinirim” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş