Z KÜTÜPHANELER YAYGINLAŞIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsun” projesi ile kurulmasını gündemine aldığı Z Kütüphane, Bursa’nın İnegöl ilçesine de kazandırıldı. TOKi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nda kurulan renkli Z Kütüphane, öğrencilerin okuma alışkanlığı, araştırma ve dinlenme alanı olacak.

Yayınlama: 30.12.2019
939
A+
A-

İçerisinde internet hizmeti, dijital kitap içerikleri ile ( e-kitap, z-kitap ) zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman destek verecek Z Kütüphaneler ülke genelinde yapılan çalışmalar ile ilk etapta 300 adet kurulması gündeme gelmişti.

 

Yurdun çeşitli yerlerine kurulan Z Kütüphanelerin kapsamlı olarak kurulduğu son yer İnegöl oldu. Akhisar Mahallesi’nde bulunan TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, renkli Z Kütüphane kurulum çalışmalarını tamamladı.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Müdürü Fikret Kılıç, “Biz Z Kütüphane’yi duymuştuk. Bunun okulumuza, ilçemize kazandırma anlamında çalışmalarımız vardı. İl donanımdan önümüze gelen formu doldurarak başvurumuzu yaptık; yaklaşık 5 ay önce. 20 Gün önce de projenin kabul olunduğu ve yerimizin müsait olup olmadığı bize soruldu. Emin katımızda 70 m2 güzel bir yer hazırlayabileceğimiz söyledik. Bu yıl yetiştirmek kaydı ile 20 gün içerisinde şu gördüğünü hale geldi. İnşallah okulumuza ve ilçemize hayırlı olur. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından açılışı daha sonra yapılacak. Ben bu projeye destek olan başta Milli Eğitim Bakanlığımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

 

Normal kütüphaneler ile Z Kütüphanenin arasındaki farkı anlatan Kılıç, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “Z Kütüphane’nin diğer kütüphanelerden farkı; internet ortamına bağlı olması, bilgisayarların bulunması, aynı zamanda e-kitap da okunabilmesi, sadece kitap değil satranç ve benzeri oyunların oynanabileceği masalar, eğlence yerleri, akıllı tahtanın bulunması gibi çok özelliği var. Hem kitap okuma hem araştırma hem de dinlenme yeri olarak kuruldu”

 

Daha önce ilçemizde Kampüs bünyesinde Z kütüphane kurulurken, kapsamlı olarak ilk renkli Z Kütüphane ilçemize kazandırılmış oldu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş