Bosna-Hersek Derneği’nde başkan Demirtaş

İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin olağan üstü kongresinde iki liste yönetim için yarışırken, Mahmut Demirtaş ve yönetimi yapılan seçim sonucunda göreve getirildi.

Yayınlama: 13.06.2014
1.024
A+
A-

İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin geçtiğimiz ay yapılan olağan genel kurulunda iki adayın oyu da eşit çıkınca, adaylardan Salih Canlısoy sürpriz bir kararla adaylıktan çekilerek başkanlığı Nevzat Sert’e bırakmıştı. Yaşan bu gelişme üzerine Nevzat Sert’te yeniden olağan üstü genel kurul kararı alarak, adaylıktan da çekilmişti.

 

Bu yaşana gelişmelerin ardından olağan üstü genel kurul önceki akşam gerçekleştirildi. Çift liste ile gidilen seçimde Şefik Memiş ve Mahmut Demirtaş hazırladıkları listelerle seçime girdi.






 

YARDIMDAN KAÇMAYALIM

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından söz alan mevcut Başkan Nevzat Sert şöyle konuştu: Geçtiğimiz ay yapılan kongrenin ardından Salih Canlısoy ile ben yarıştan çekildik. Bizim yerimize iki kardeşimiz aday oldu. Daha yapılacak çok işimiz var. Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bosna’da yaşanan bir afet var. Bizim kardeşlerimize destek olmamız lazım. İnsanlar evsiz kaldılar. Bu felaketler bizimde başımıza gelebilir. Yardımdan kaçmayalım. Kongremiz hayırlı olsun.

 

YAKIŞAN DERNEK BİNASINI YAPMALIYIZ

Nevzat Sert’in ardından ise Başkan adaylarına söz verildi. İlk konuşmayı Mahmut Demirtaş yaptı. Derneğin çeşitli birimlerinde çalışıp başkanlık görevi yaptığını da hatırlatan Mahmut Demirtaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Ben başkanlık yaptığım dönemde görevimi yarım bırakmadım. Bizim derneğimiz sıradan bir hemşeri derneği değildir. Bosna Hersek ile diyaloglarımızın gelişmesi için derneğimiz önemli bir vesiledir. Son günlerde yaşanan facialar bizi de derinden üzdü. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Camia olarak öncelikle bize yakışan dernek binasını yapmalıyız. Bu tesisi en kısa sürede tamamlayacağız. Camiamız bunu yapacak güçtedir. Pita şenliklerimizi de daha coşkulu hale getireceğiz. Kardeşlik, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğiz. İnegöl’de bulunan tüm kurumlar ile iletişim halinde olacağız. Bosna’daki önemli gün ve etkinliklere de katılmak istiyoruz. Çalışmalarımızı yaparken de üyelerimizin görüşlerini alacağız.

 

MARİFET İLTİFATA TABİDİR

Diğer başkan adayı Şefik Memiş ise 20 yıllık dernek tarihi boyunca çeşitli kademelerde görev aldığını ifade ederek şöyle konuştu: Camiayı iyi tanıyan bir arkadaşınız olarak, bu görevi üstlenmeye ve sizin desteğinizle en güzel şekilde sürdürmeye Allah’ın izniyle talip oldum. Çünkü son bir yılın çalışması netice vermeye başladı. Güzel şeylere imza atıldı. Yerin alınması, pita alanının dizayn edilmesi, Bosna yetimlerine yardım programının düzenlenmesi, konferansların yapılması, yemeklerin tertip edilip herkesin desteğinin alınması ve kasamızda paramızın olması derneğimizin iyi yerlere geldiğinin göstergeleridir. Bunun kesintiye uğramasını hiç bir boşnak kardeşimiz derneğimizin üyesi istemez ve düşünmez. Tabi ki marifet iltifata tabidir. Bizlerde yönetim kurulu olarak kısa vadede hedeflerimizi gözden geçirerek bu olumlu sürecin devam etmesini, daha güçlü daha gür bir sesle sürdürmeyi amaçladık. Sorumluluğumuzun bilincinde ve farkındayız. Bu sorumluluk bilincinden hareketle İnegöl Boşnak camiamızın vizyonunu daha yukarılara taşıyacağımızdan emin olabilirsiniz. Ülkemizde ki gelişmelere bakılınca Boşnak camianın önemi göz ardı edilemez, edilmemeli. İlçemizde Bosna’yı sevmeyen, Bosna’ya ilgi duymayan tek bir insan gösteremezsiniz. 10 bin, belki de 15 bin Boşnağın olduğunu düşündüğümüz İnegöl’de, gücümüzü sayıyla değil, ilçe halkımızın sevgisiyle ölçmek çok daha doğru olacaktır. Ülkemizin sevgisini kazanmış, desteklerini almış bir millet olarak, et ile kemik misali tek bir millet olma şuurunda çalışmalarımızı sürdürmeliyiz.

 

SANDIKTAN DEMİRTAŞ ÇIKTI

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere gidildi. Kongrede toplam 233 kişi oy kullanırken, oyların 130’unu alan Mahmut Demirtaş, Bosna Hersek Derneği yeni başkanı oldu. Şefik Memiş ise 103 oy aldı.

 

İŞTE BOSNA HERSEK DERNEĞİ’NİN YENİ YÖNETİMİ

Mahmut Demirtaş Başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Salih Canlısoy, Nurol Memiş, Kenan Acar, Selim Turan, Emir Zekovic, Adnan Baysal, Recep Sarıkaya, Emin Şahin, Asım Taşdemir, Faruk Seymen, Sedat Eceryıldız, Özgen Acar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş