Engelsiz müziği Avrupa destekliyor

Avrupa Birliği’nin de desteğini alarak belediye ile işbirliği içinde çalışan Aydın Şahin ve Fatih Çelikbaş, engelli ve engelli olmayan vatandaşları aynı çatı altına alarak, “Engelsiz Müzik Atölyesi” adı altında topladı.

Yayınlama: 05.05.2014
916
A+
A-

Avrupa Birliği’nin kendi projelerine destek verdiklerini belirten Aydın Şahin, proje hakkında kendilerinin engelli vatandaşlara yardımcı olduklarını, engelli vatandaşların ise kendilerine hayat anlamında çok şey kattığını ifade etti.

 

HAZİRANIN SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ






Projenin Koordinatörlüğünü yapan Fatih Çelikbaş, konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: Psikolojik danışmanım. Bu projenin koordinatörlüğünü yapıyorum. Aydın kardeşimizle beraber güzel bir çalışmaya imza attık. Biz bir gurubuz. İnegöl’deki toplumsal sorunları düşünüp bununla alakalı neler yapabiliriz diye düşünen bir ekibimiz var. Yine böyle bir gün konuştuk ve aydının ilgi alanı zaten müzik, doğuştan bir müzisyen diyebiliriz kendisine. Bizde dedik ki engelli kardeşlerimize yönelik bir şeyler yapalım. Düşünmek bile engel ve bu engeli henüz aşamadık. Sonra dedik ki ortak bir çatı olan müzikle kaynaştıralım onları. 2 aydır bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kaygılarımız vardı olacak mı, olmayacak mı diye. Ama gördüğümüz üzere hocaların gayreti, çocukların sabrı ve istekleri ile 2 ayda yol kat ettik. Avrupa Birliği Projesi’dir bu. 5 ay sürecek bu çalışma. Haziranın sonuna kadar devam edeceğiz

 

HAYAT KONUSUNDA BİZE ÇOK YARDIMCI OLDULAR

Gurup hocası olan Aydın Şahin ise, “Gurubumuzun içinde engelli kardeşlerimizde var. Ama bakıldığı zaman engelli kardeşlerimiz daha aktif. Bizim amacımız engelli ve engelsiz arkadaşları aynı çatı altına toplayarak, gelişimlerini sağlamaktı. Korkuşlarımızı yendik diyebiliriz. Bakıldığı zaman guruptaki bütün herkese eşit mesafedeyiz. Kimse arkada kalmıyor ve hep birlikte iç içeyiz. Bununda ötesinde hepsi güzel bir sosyal bir alana kavuştular. Bu zamana kadar bende engelli arkadaşlarımız çektikleri sıkıntıların farkında değildim. Arkadaşlarımız buraya gelirken veya enstrüman çalarken yaşadıkları sıkıntıları görünce bizde daha iyi anlamaya başladık arkadaşlarımızı. Proje konusunda biz onlara yardımcı olurken, onlar ise hayat konusunda bize çok yardımcı oldular” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş