İnegöl heyeti Ayvaz Dede anma etkinliklerine katıldı

İnegöl Belediyesi’nin organize ettiği ve Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile birlikte, Belediye Meclisi Üyeleri ve İnegöl Bosna Hersek Derneğinin yöneticilerinin katılımıyla Bosna-Hersek’e gerçekleştirilen ziyaret tamamlandı.

Yayınlama: 26.06.2014
818
A+
A-

Bosna Hersek’te düzenlenen Ayvaz Dede Şenlikleri’nin 504. yıl etkinlikleri kapsamında, 20-23 Haziran tarihleri arasında Donji Vakuf merkezli olarak, Bosna Hersek’in Saraybosna, Travnik ve Mostar şehirleri ziyaret edildi. Bosna-Hersek’in en uzun soluklu olan ve her yıl on binlerce insanın katılımıyla düzenlenen Ayvaz Dede etkinlikleri, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

 

Bosna Hersek’in bilge kralı Aliya İzzetbegoviç ve bulunduğu şehitlikte edilen dua ile başlayan program kapsamında; Ülkenin değişik yerlerinden gelen atlı birlikler, Donji Vakuf kentinde binlerce Bosnalı tarafından karşılandı.






 

Yaklaşık 300 attan oluşan birliklerin Donji Vakuf kentine girişi nedeniyle binlerce Boşnak, Donji Vakuf kentinin ana caddesinde sağlı sollu dizilerek atlı birliklerin geçişini heyecanla izledi. Donji Vakuf’tan geçen renkli konvoyu Donji Vakuf’la ”kardeş şehir” olan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve Donji Vakuf Belediye Başkanı Huso Suşiç’te izledi.

 

Anma töreni ile ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Huso Susiç; “Çok değerli İnegöl Belediye Başkan yardımcısı Adil Kansu başkanlığındaki heyete katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bunlar bizim İnegöl’de yaşayan kardeşlerimizdir. İlişkilerimiz her geçen sene daha da gelişiyor. Bu konuda çok mutluyum. Bu vesile ile İnegöl’de yaşayan kardeşlerimizi selamlıyorum. Türkiye’deki kardeşlerimizin verdikleri desteklerden dolayı çok mutluyuz.

 

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ise, Ayvaz Dede etkinliklerine Belediye Meclis Üyeleri ve İnegöl Bosna Hersek Derneği yöneticilerinin katıldıklarını kaydetti.

 

2009 yılında Donji Vakuf ile İnegöl Belediyelerinin ”kardeş şehir” olduklarını hatırlatan Kansu, TİKA’yla birlikte 2010 yılında Donji Vakuf yakınındaki Prusac kasabasında bulunan Osmanlı Şehitlik mezarlığının restorasyonunu yaptıklarını da ifade etti.

 

Başkan Yardımcısı Kansu; “Ben öncelikle Belediye Başkanı Huso Susiç’i tebrik ediyorum. Kendileri 8 ay önce tekrar başkan olarak seçildi. 4 yıl daha belediye başkanlığı yapacak. Kendisine başarılar diliyorum. Gerçekleşen programımız içinde tabiî ki kardeş şehrimiz Donji Vakuf ile beraber Travnik şehrini ziyaret vardı. Elçi İbrahim Paşa medresesini, farklı tarihi yerleri ve Donji Vakuf’ta Bosna’nın sembol organizasyonlarından birisi olan Ayvaz Dede’yi ziyaret etme fırsatı bulduk. İlgi ve alakalarından dolayı Belediye Başkanı Huso Susiç’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Kansu konuşmasının devamında; ”Her Türk vatandaşının Bosna Hersek coğrafyasını görmesi gerektiğini, üzerine basarak söylemek istiyorum. Değerli meclis üyelerimiz, dernek yöneticilerimizden oluşan 10 kişilik bir ekiple beraber Ayvaz Dede etkinliklerine katıldık. Ayvaz Dede hepinizin bildiği gibi Boşnakların İslamlaşmasında etkin rol almış bir Allah dostudur. Burada bir dizi ziyaretler yaptık. Kortej yürüyüşü ve atlı geçişler oldu. Törenler yapıldı. Gerçekten burada olmak; manevi havayı hissetmek, buradaki kardeşlerimize eşlik etmek bizim için çok güzel bir duygu. Bu birlik ve beraberliği göstermek adına da zaten buradayız. Ben bu durumun oluşmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok değerli Belediye Başkanımız Huso Susiç ve herkese bizlere gösterdiği misafirperverlik için çok teşekkür ediyorum.

 

Başkan Yardımcısı Adil Kansu; her yıl Haziran ayının sonunda düzenlenen ve Ulusal basının da katılım gösterdiği Ayvaz Dede etkinliklerine herkesi davet etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş