İNEGÖL ABHAZLAR’DA BULUŞTU

İnegöl Kent Konseyi Dernekler Çalışma Grubu’nun düzenlediği İnegöl Buluşuyor programlarının 3’üncüsü İnegöl Abhaz Kültür Derneği’nde gerçekleştirildi.

Yayınlama: 23.01.2017
21.026
A+
A-

Kent Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Akalan ve yönetim kurulu üyeleri, oda ve dernek başkanları katıldı.

 

TAM BİR TÜRKİYE MOZAİĞİ






Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Akalan’ın selamlama konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, “İnegöl Kent Konseyi olarak STK’lar ve hemşeri dernekleriyle başlattığımız İnegöl Buluşuyor projesinin 3’üncüsünü yapıyoruz. Temmuz ayında açık havada yapacağımız bu program hain darbe girişimi nedeniyle bugüne ertelenmişti. Ben bu vesile ile Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Akalan Bey ve yönetimine teşekkür ediyorum. Ayrıca Bozüyük, Bilecik ve Eskişehir’den gelen misafirlere de teşekkür ediyorum. İnegöl’de birbirinden farklı onlarca kültür derneği var. Tam bir Türkiye mozaiği… Hepimizin bu güzel kentte bulunmasının farklı bir hikâyesi vardır. Kimisi savaştan kaçarak buraya sığınmış kimisi ekmek kavgası için kimisi de coğrafya güzelliği için gelmiştir. Ama gerçek olan şu ki, bu kent gelen herkesi kucaklamış ve ekmek vermiştir. Son olarak 15 bin civarında Suriyeli misafir bu kente yerleşmiştir. Bizim bu kente vefa borcumuz vardır. Bu kenti, elbisemiz gibi, arabamız gibi ve evimiz gibi koruma kollama zorunluluğumuz vardır. Farklılıklarımız en büyük zenginliğimizdir. Bu ülke ve aziz topraklar her türlü sevgiyi ve vefayı hak etmektedir.”

 

 “Ülkemizde ve dünyada olup bitenleri gördükçe, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu söylemek istiyorum. Dostluğumu, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek ilçemizdeki ve ülkemizdeki sorunları daha kolay çözebiliriz. Şavşatlılar Derneği ve Manavlar Derneği’nden sonra bugün Abhaz Kültür Derneği’yle birlikteydik. Önümüzdeki ay başka bir programda buluşmak dileğiyle hoşça kalın” dedi.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Ali Akça da kürsüye çıkarak İnegöl ile ilgili düşüncelerini katılımcılar ile paylaştı.

 

Konuşmaların ardından Abhaz yöresel oyunları oynanması ve Abhaz yemeklerinin ikramı ile program noktalandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş