KARAGÖZ KİTAP OKUYOR ÇOCUKLAR İLE BULUŞTU

İnegöl Belediyesi Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Karagöz Gölge Oyununu minik hayranları ile buluştu.

Yayınlama: 16.11.2016
2.082
A+
A-

Mobilya Müze Konferans Salonunda gerçekleşen oyunda Kitap okumanın önemine vurgu yapılırken, oyunu izleyen İnegöllü çocuklar güzel ve keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

 

KARAGÖZ GÖLGE OYUNU KÜLTÜRÜMÜZÜN ÖNEMLİ BİR UNSURU






İnegöl Belediyesi, Gölge oyunu içerisinde büyük bir öneme sahip olan Hacivat-Karagöz oyununu İnegöllü çocuklar ile bu sene ilk kez buluşturdu. İnegöl Belediyesi, kültürümüzün önemli bir parçası olan her yaştan insanları hem eğlendiren, hem de düşündüren bir sanat olan Karagöz Gölge oyununu yeni nesil tanıyıp, bilsin diye dönem dönem sahneye koymaya devam ediyor. Bu kapsamda geçen yıl 16. Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali kapsamında İnegöl’de oyunlar sahneye koyulurken, ayrıca her ay düzenli olarak kültürümüzün önemli bir unsuru olan bu sanatın kaybolmaması ve yeniden hayat bulması için bu özel ve anlamlı oyunu çocuklarımız ile buluşturmaya gayret gösteriyor.

 

KARAGÖZ KİTAP OKUYOR

Bu sene ilk kez sahnelenen Karagöz Gölge Oyunun ilk konusu “Karagöz Kitap Okuyor” oldu. Oyun içerisinde kitap okumanın önemi ortaya koyulurken, daha çocuk yaşta kitap ile tanışmanın gerekliliği, kitap ile arkadaş olmak, yaşamı güzelleştiren kitabı çocuğun yaşamında bir demirbaş yapmak gerektiği ve kitap okuyan bireylerin yaşamın her noktasında başarılı oldukları ve kendine güven duyan kişilerin yetişmesine olanak sağlaması açıdan kitap okumanın faydaları üzerinde duruldu.

 

İnegöl Belediyesi Tiyatro ve Drama Eğitmeni Volkan Derman’ın hayali olarak yer aldığı ve İnegöl Belediyesi Tiyatro oyuncusu Tolga Örnek’in rol aldığı oyun beğeni ile izlenirken, oyunu seyreden öğrenciler daha sonra sahneye çıkarak Karagöz ve Hacivatı canlandırmanın keyfini yaşadılar. Sahnelenen Karagöz Gölge Oyunu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür etmeyi unutmadılar.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş