Tatil öncesi Karagöz Gölge Oyunu

İnegöl Belediyesi Ocak ayı kültür etkinlikleri kapsamında düzenlediği, Karagöz-Hacivat gölge oyunu sömestre tatili öncesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde çocuklarla buluştu. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 21.01.2015
694
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nün katkılarıyla Tayfun Özseren tarafından oynatılan oyun öğrenciler tarafından beğeni ile izlendi.

 

MORAL VE MOTİVASYON SAĞLAMASINI ARZU ETTİK






Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; “Gölge oyunu içerisinde büyük öneme sahip olan Hacivat-Karagöz oyununu çocuklarımızla bir kez daha buluşturduk. Karagöz gölge oyunu insanları hem eğlendiren, hem de düşündüren bir sanattır. Gölge oyunu kültürümüzün önemli bir parçası ve bu kültürümüzü yeni nesil de tanıyıp, bilsin istiyoruz. Bundan dolayıdır ki, bizlerde her ay düzenlediğimiz kültür sanat etkinlik takvimimizde 2 gün 2’şer seans olmak üzere bu programa yer vermeyi özellikle arzu ediyoruz. Her seansta 85-90 öğrencimize ulaşıyoruz. Geçtiğimiz aylarda da yine Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğümüzün desteğiyle Karagöz gölge oyunu sergilenmişti. Etkinliğimizle öğrencilerimizin sınav maratonu sonrası yaşadıkları yoğun temponun yorgunluklarını atmalarına vesile olmasının yanı sıra, tatil öncesinde çocuklarımıza moral ve motivasyon sağlamasını arzu ettik” dedi.

 

FAYDA SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ

Taban, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: Yine 15 tatilde 1. ve 2. sınıf öğrencilerimiz için sanat atölyesi etkinliğimiz olacak. Çocuklarımız bu etkinlikte kukla yapımı, pasta yapımı, keçe yapımı, resim ve ebru kurslarına kadar pek çok aktivite yapacaklar. Yaptığımız bu aktivitelerle çocuklarımızın sosyal ve kültürel alanda gelişimine fayda sağlamayı hedefliyoruz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş