KÜTAHYALILAR 8. FESTİVALLE COŞTU

İnegöl Kütahya ve Domaniçliler Derneği’nin her yıl düzenlediği ve bu yıl 8.’si düzenlenen Kütahyalılar Festivali, geçtiğimiz gün düzenlenen programla gerçekleştirildi. Festivale katılan Kütahyalılar, Anfi Tiyatro alanını doldururken, katılımcılar güzel bir gece geçirdi.

Yayınlama: 01.06.2015
811
A+
A-

Gerçekleştirilen festivale İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Domaniç İlçe Kaymakamı Mustafa Türkcan ve çok sayıda Kütahyalı vatandaş katıldı.

 

TABELA DERNEĞİ DEĞİLİZ






Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Kütahya ve Domaniçliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Sargın, “8. Sini düzenlemiş olduğumuz festivalimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bugüne kadar derneğimize en ufak katkısı olan ağabeylerime, arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Derneğimizi kuralı yaklaşık 16 sene oldu. 16 Yıl içerisinde de 6 yıl başkanlık ve genel kurul içerisinde olmam için beni görevlendirdiler. Ben hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. Bizler dedik iki İnegöl’de tabela derneği olmayacağız. Bizler İnegöl’ün sosyal ve kültürel alanına katkı koyacağız dedik. Hamd olsun hangi etkinliği yaptıysak bu salonları doldurdunuz. Bizler güzel etkinlikler yapıyoruz ama bu işin programlama, uygulama ve finansal boyutları var. Bizlerin programlarına destek verenler var. Başta bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayan, değerli ağabeyim İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş var. Kısacası katkı koyan, emek veren herkese çok teşekkür ederim. Bundan sonraki süreçte yine İnegöl’ün sosyal ve kültürel hayatına katkı koyacağız. Nasip olursa Eylül ayında Yeniceköy’de Kütahyalılar Buluşması’nı gerçekleştireceğiz. Aralık ayında da yine Kütahyalılar Buluşması’nı yapacağız” dedi.

 

BURADA DOMANİÇ’TEN DANA BÜYÜK BİR DOMANİÇ VAR

Sargın’ın ardından açıklamalarda bulunan Başkan Alinur Aktaş, “Kütahyalıların yaptığı her gece çok ses getirmiştir. Sağ olsun geçmişteki kaymakamlarımız da, belediye başkanlarımız da bizleri yalnız bırakmadılar. Domaniç Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız sağ olsunlar bizleri yalnız bırakmadılar. Tabi orada bir Domaniç var ama burada Domaniç’ten dana büyük bir Domaniç var. Domaniç’in nüfusundan daha çok Domaniçli var burada. İnegöl renkli bir mozaik. Renkli bir çiçek bahçesi. Dostlukla, kardeşlikle, barışla bir arada yaşıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Buna çok katkı veren, destek veren derneklerimiz var. Hem hemşeri derneklerimiz var hem de kültür derneklerimiz var. Bende Belediye başkanı olarak biliyorum ki; Domaniçliler gerçekten her hayırlı faaliyetin her zaman yanında ve arkasında olmuştur. Allah bu birlik ve beraberliği bozmasın diyorum” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN EN ÖNEMLİ ZENGİNLİKLERİNDEN BİRİ DE; ZENGİN DEMOKRATİK YAPISIDIR

Son olarak konuşan İlçe Kaymakamı Ali Akça ise, “İnegöl zengin bir ilçe. İnegöl bereketli bir ilçe. İnegöl tarihi ile zengin bir ilçe. İnegöl kültürü ile zengin bir ilçe ve toprağı ile bereketli, insanı ile bereketli bir ilçe. Ve İnegöl’ün en önemli zenginliklerinden biri de; zengin demokratik yapısıdır. Demokratik yapı; zengin nüfus yapısı demektir. Bu topraklarda kadimden beri yaşayan insanlarımız vardı. Manavlar deriz onlara. Yine bu topraklara maalesef Osmanlı’nın 1800’lı yılların 2. yarısından itibaren, yaptığı savaşlardan mağlup olmasından dolayı, Kafkaslardan gelen insanlarımız, Balkanlardan gelen insanlarımız buraları yurt edindiler. Ve İnegöl, Selçuklu’nun filizlendiği, İznik ve aynı zamanda Osmanlı’nın filizlendiği Domaniç’in ortasın yer alan, zengin toprakları olan bir ilçe. İnegöl’ün gelişmesi ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanından, kuzeyinden-güneyinden, doğusundan-batısından insanlar buraları yurt edinmek için geldiler. Ve bu insanların hepsi İnegöl mucizesini yarattılar. Bugünün İnegöl olmasında 250 bin İnegöllünün hepsinin de ayrı ayrı katkısı vardır. O insanların bir kısmı da Kütahyalılardır, Domaniçlilerdir. Amacımız İlçemizi bir adım daha ileriye taşımaktır. Daha güzel yarınlarda buluşmak dileği ile sizlere keyifli bir gece diliyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından yerel sanatçılar sahne alırken, Kütahyalı vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadılar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş