Ergut, Check-Up’ın önemine değindi

Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Yılmaz Ergut, Check-Up’un önemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Yayınlama: 18.08.2014
2.647
A+
A-

Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Yılmaz Ergut, hastalık ortaya çıkmadan önce gerekli önlemleri alarak, kişinin sağlıklı kalması için Check-Up yaptırmanın önemini vurguladı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uz. Dr. Yılmaz Ergut, “Neden Check-Up yaptırmalısınız? Modern tıpta amaç, hastalık ortaya çıkmadan önce gerekli önlemleri alarak, kişinin sağlıklı kalmasını sağlamaktır. Çünkü hastalık ortaya çıktıktan sonra hem tedavisi çok daha pahalı olmakta, hem de sağlık artık bir kez bozulmuş olmaktadır” dedi.






 

Hastalıkların erken teşhisinin hayati önem taşıdığını belirten Ergut, “Çağımızın hastalıkları olan koroner arter hastalıkları, kanser, hipertansiyon ve pek çok diğer hastalıkta erken ve doğru tanı, hem yaşam süresi hem de kalitesi açısından son derece büyük önem taşımaktadır. Ayrıca hiçbir belirti vermeden ve hastada hiçbir şikâyete neden olmadan yıllarca sinsice seyreden, öte yandan beyin, kalp, böbrekler gibi hayati organlara da zarar veren hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklarda da yine erken dönem tanının ve düzenli tedavinin önemi büyüktür” şeklinde konuştu.

 

Check-Up’un kimlere ve ne sıklıkta uygulanması gerektiği konusunda bilgiler veren Ergut, “Check-Up’ın, bir başka deyimle genel sağlık kontrolünün hiçbir şikâyet ve hastalığı olmayan tüm kişilere en az yılda bir düzenli olarak yapılması önerilir. Ailesel risk faktörlerine (Kanser, Koroner Arter hastalık ve benzeri) göre önerilen uygulama tekrar süresi değişebilir” diye konuştu.

 

Check-Up içeriğinin nasıl olması gerektiği hakkında konuşan Ergut, “Belirli yaş dönümlerine özel paket programlar ve ailesel genetik geçişli hastalıklara özel tarama amaçlı programlar haricinde; kişiye ait kişinin yaş, cinsiyet, risk faktörleri, hayat tarzı ve ailesindeki hastalık yüküne göre risk faktörlerinin belirlenmesi sonucunda ilgili fiziki muayenelerin ve gerekli görülen Laboratuar/Radyolojik testlerin tespiti ile size özel olarak hazırlanır” ifadelerini kullandı.

 

Check-Up uygulamasının ne kadar sürede gerçekleştirileceği konusunda bilgilendirmede bulunan Ergut, “Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi’nde Check-Up programlarında size konusunda eğitimli hasta danışmanlarımız refakat eder ve onlar eşliğinde yapılacak işlemleriniz için bir gününüzü ayırmanız yeterdir. Tahlil ve tetkiklerinizin sonuçlandırılması için aynı gün içerisinde doktorunuzun belirttiği saatte gelerek işleminizi sonuçlandırabiliriz. Check-Up randevunuza gelirken; daha önce yapılmış test ve diğer tetkik sonuçlarını beraberinizde getirin. Randevu günü en az 10-12 saat aç gelin. Check-Up sonuçlarınızı etkileyebilecek detaylara dikkat edin. Bayanlar için; mensturasyon (Regl) döneminizin olmamasına, herhangi bir vitamin mineral desteği kullanmamanıza, kullanıyor ise belirtmenize, randevu günü öncesi alkol kullanmamanıza dikkat edin” açıklamalarında bulundu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş