Kan bağışı hastane ihtiyaçlarını karşılamıyor

Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi görevli hekimi Doktor Avni Ateş, kan bağışlarının yeterli seviyede yapılmaması sonucunda hastanelerin ihtiyaçlarının karşılanamadığını belirterek vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu.

Yayınlama: 22.01.2015
1.946
A+
A-

Mevsim şartlarının değişmesi ve hava sıcaklıklarının düşmesi ile kan bağışında yaşanan düşüş endişelendiriyor.

 

1 ÜNİTE KAN 3 CAN






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi görevli hekimi Doktor Avni Ateş, “Bursa Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak bu hafta yine İnegöl’deyiz. Heykel Meydanı’nda kan bağış otobüsümüzde vatandaşlarımızı kan bağışı için beklemekteyiz. Gelen kış ayları ile birlikte kan bağış sayılarında çok ciddi düşüşler yaşandı. Vatandaşlarımız havaların soğuması ile birlikte muhtemelen daha çok evde kalmayı tercih ediyorlar ancak biz düzenli bağışlarımızı mesajla burada bulunduğumuz yeri ve saatleri bildirmekteyiz. Bunun için ricamız daha önce kan bağışı yapmış ve kendisine mesajla ulaştığımız kişilerin bağış yapma süreleri dolduysa kan bağışı yapmaları yönündedir. Hiç kan bağışı yapmamış vatandaşlarımız gelip kan bağışı yapabilirler. Hastanelerin kan bağışını karşılayan tek kurum Türk Kızılayı’dır. Türk Kızılayı’na kan bağışı yeterli seviyede yapılmadığı takdirde bizim de hastanede yatmakta olan ve kan ihtiyacı olan hastalara kan temin etme noktasında zaman zaman sıkıntılar yaşadığımız olmaktadır. Bugün teknolojik anlamda ulaştığımız aşamada bile hala kanın yerini tutabilecek herhangi bir sıvı veya madde üretilebilmiş değildir. Kan ihtiyacı ancak insanların bağış yapması ile mümkün olmaktadır. İnegöl halkından kan bağışı konusunda büyük destekler bekliyoruz. Kış aylarında hakikatten şu sıralar bir kan sıkıntısı çekmekteyiz. Bağış yapmış olan ve bundan sonra da bağış yapacak olan vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Hiç bağış yapmamış vatandaşlarımızı da hayatlarında bir ilk yaparak bir ünite kan ile 3 can kurtarmalarını bekleriz. Kendilerini kan bağışı için otobüsümüze bekliyoruz” dedi.

 

Ateş, Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak Bursa genelinde günde 210 ünite kan limitini zor doldurduklarını belirterek vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş