Sağlıkçılardan iş bırakmalı tepki

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahı Op. Dr. Kamil Furtun’un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından, İnegöl Devlet Hastanesi’nde 1 günlük iş bırakma eylemi hayata geçirildi.

Yayınlama: 02.06.2015
1.643
A+
A-

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahı Op. Dr. Kamil Furtun’un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi, sağlık camiasını derinden üzdü. Yaşanan olayın ardından Genel Sağlık-İş Sendikası tarafından Türkiye genelinde alınan 1 günlük iş bırakma eylemi dün İnegöl Devlet Hastanesi’nde de hayata geçirildi. Acil ve yoğun bakım üniteleri haricindeki tüm bölümlerde uygulanan eylem esnasında hastane koridorlarında sessizlik hâkim oldu.

 

CANIMIZ YANIYOR!






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Sağlık-İş Sendikası İnegöl Temsilciliği Basın Sözcüsü Erman Açıkgöz, “Bizler sağlık çalışanıyız, bizler hekimiz, bizler hemşireyiz, bizler röntgen laboratuar teknisyeniyiz, bizler her doğan çocuğu ilk kucağına alan ebeyiz, bizler sizin sağlığınız için gecesini gündüzüne katan, size sağlıklı bir yaşam sunmak için durmadan vazgeçmeden çalışan sağlık emekçileriyiz, bizler uykusuz gecelerde ameliyathanelerde, yoğun bakımlarda, acillerde sizin ölmemeniz için çalışıyoruz. Sizler doğduğunuzda ilk kucağına alan bizleriz, sizler hastalıklarla boğuşurken yanınızda bulunan bizleriz. Biz hayatımızı size sağlıklı bir yaşam sunmak için harcayan hizmet işçileriyiz. Sesimizi duyuyor musunuz? Bizi öldürüyorlar. Bizler yıllarca okullarda insana hizmet etmeyi ve insan sağlığını korumayı öğrendi ama hiçbir okul hastamız tarafından darp edilirken kendimizi nasıl koruyacağımızı öğretmedi. Hiçbir okul hastane koridorlarında kurşunlanırken ne yapmamız gerektiğini bizlere öğretmedi. Her türlü hastalığın tedavisini öğreten okullar bize hastamız tarafından bıçaklanırken ne yapmamız gerektiğini öğretmedi. Hiçbir devlet adamı sağlık çalışanının hastanelerde dövülmesini, bıçaklanmasını hatta kurşunlanmasını dert etmedi. Artık yeter. Bizler de insanız, bizler de anne-baba ve evladız. Bizler de dövülmemeyi, bıçaklanmamayı hak ediyoruz.  Bizler de sağlık çalışanı olarak sağlıkla güvenli ortamlarda yaşamayı hak ediyoruz. Hükümetin sağlıkta dönüşümü, toplumu sağlık çalışanlarına karşı canavara dönüştürdü! Operatör Doktor Kamil Furtun… Hayatını başkalarının yaşaması için adamış bir hekim… Hastane koridorunda kurşunlanarak canice katledildi. Acımızı, üzüntümüzü, isyanımızı tarif etmeye kelimeler yetersiz kalıyor… Siyasi iktidarın bilinçli bir şekilde oluşturduğu şiddet ortamı her gün yeni canlar alıyor. Hükümetin başı, bakanları, bürokratları, yöneticileri, parti örgütleri; bilim ve akıl dışı söylemlerle ‘Herkes her yerde bakılacak, hemen bakılacak, beğenmezsen seç, alo 184, BİMER’e şikâyet et!’ şeklinde halkı, sağlık çalışanlarına karşı sürekli olarak kışkırtmıştır. Eline sopasını, satırını, silahını alan zalimlerin, psikopatların, katillerin elini kolunu sallayarak dolaştığı, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının kurumlarında dahi can güvenliğinin kalmadığı, katillerden ve azmettirenlerden adalet önünde hesap sorulmadığı, hakkını, hukukunu arayanların gazla, copla, cezayla, işsiz kalmayla, hapisle tehdit edildiği hastalıklı anlayışı reddediyoruz. Canımız yanıyor! İsyan ediyoruz! Can güvenliği istiyoruz! Korku değil onur duyarak çalışmak ve yaşamak istiyoruz… Genel Sağlık-İş; sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşam hakkı ve güvenli ortamda çalışma hakkı için 1 Haziran 2015 Pazartesi günü ülke genelinde iş bırakma kararı vermiştir. Halkımızı, üyelerimizi, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını yeni canlar yanmasın, hayatlar son bulmasın diye acımızı paylaşmaya, dayanışmaya ve tepki göstermeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş