Suriyelilere 13 eczane serbest

Suriyelilerin sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkânları genişletildi. Teşhis ve tedavi hizmetlerine ek olarak mültecilerin serbest eczanelerden ilaç alabilmesi için Valilik oluruyla Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Eczacılar Odası arasında protokol imzalandı. Protokole göre Suriye vatandaşları İnegöl’de 13 eczaneden ilaçlarını serbest alabilecekler.

Yayınlama: 08.04.2014
2.371
A+
A-

Yapılan protokolle ilki Şanlıurfa’da uygulamaya başlayan serbest eczane uygulaması Bursa’da da başlatılmış oldu. Protokol çerçevesinde doktordan reçete alan Suriyeliler, Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından belirlenen 13 serbest eczaneden ilaçlarını alacak.

 

Serbest eczane uygulaması Bursa AFAD’ın İnegöl Kaymakamlığına gönderdiği yazı ile birlikte Nilgün Eczanesi ile Zerrin Eczanesi tarafından uygulanacak. İnegöl’ün de içerisinde bulunduğu Suriyelilerin faydalanacağı eczaneler ise şu şekilde: Yenikale Eczanesi (Çekirge), Garaj Eczanesi (Karacabey), Tokoğlu Siteler Eczanesi, Sena Eczanesi ile Işıl Eczanesi (Yıldırım), Yeni Eczanesi (Gürsu), Fatih Eczanesi (Gemlik), Cihan Eczanesi (Kestel), Kasapoğlu Eczanesi ile Özkocaman Eczanesi (Mustafa Kemalpaşa) ve Nurdan Eczanesi (Yenişehir)








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş