Televizyon keyfi yapanlara uyarı

Özel Medi-ce İnegöl Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uz.Dr.Sebahat Canpolat gül, uzun kış gecelerinde yatarak dinlenenleri ve televizyon keyfi yapanları uyardı.

Yayınlama: 18.11.2014
1.966
A+
A-

Birçok insan çalışma şekli nasıl olursa olsun akşamları, koltuk ya da kanepeye uzanarak televizyon karşısına geçtiğini, ancak dinlenme sanılan bu hareketsiz yaşamın, çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkardığı bildirildi.

 

YEMEK YİYİP UZANMAK KALBE ZARARLI






Özel Medi-ce İnegöl Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uz.Dr.Sebahat Canpolat Gül, “Spor yapmıyoruz, o nedenle kaslarımızın kapasitesi yetmiyor. Bizi belli saatten sonra idare etmiyor, yoruluyor. Bırakın ayakta durmayı, oturmaz hale geliyoruz. O zaman uzanmaya mecbur kalıyoruz. Bütün akşamı uzanarak geçirme ihtiyacı duyuyoruz. Bu hiç sağlıklı değil, hem kaslarımız, hem kemiklerimiz hem iç organlarımız hem kalp sağlığımız açısından sakıncalı. Üstelik bir de yemek yiyip uzanıyoruz ki bunun ayrıca kalbe baskısı var”

 

35 YAŞINDAN SONRA SÜT, YOĞURT, PEYNiR

“Yaşla birlikte zaten kemikler zayıflıyor, menapozda yıkım hızla artıyor. 35 yaşından sonra süt, yoğurt, peynir gibi kalsiyum ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Ayrıca kalbimiz de kasla çalışıyor. Sürekli yatma durumunda onun da beslenmesi, hareketinde, ritminde aksaklıklar oluyor. Yaşla birlikte bunların çoğu zaten ortaya çıkıyor, bunları hızlandırıp, daha erken ve şiddetli ortaya çıkmasına katkı da bulunmuş oluyoruz”dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş