“1. partiyiz ama aday gösteremiyoruz”

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı bayramlaşma programında bir araya geldi. Bayram programında konuşan İl Eğitim Başkanı Av. Salih Berber, “Keşke düzenlemede bizim önümüz tıkalı olmasaydı. Şu anda 20 milletvekili Cumhurbaşkanı adayını önermediği zaman aday gösteremiyorsunuz. Biz şuanda meclis dışındaki 1. partiyiz ama aday gösteremiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yayınlama: 31.07.2014
775
A+
A-

Gerçekleştirilen programa İl Teşkilat Başkanı İsmail Özdemir, İl Eğitim Başkanı Av. Salih Berber, İlçe Başkanı Ertan Sütçü, İlçe İstişare Kurulu üyesi Cansuyu Derneği İnegöl Temsilcisi Osman Nuri Demircan, Anadolu Gençlik Derneği İlçe Başkanı Kenan Alemdar, İlçe Yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

 

BAYRAMIN SEVİNCİNİ DE BİRLİKTE PAYLAŞMAYI ÇOKTAN HAK ETMİŞLERDİR






Bayramlaşma programında söz alan İlçe Başkanı Ertan Sütçü, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan Ramazan ayını idrak etmiş olmanın bir kez daha bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cenab-ı Hakk’a, bizleri bir kez daha Ramazan Bayramına ulaştırdığı için ne kadar şükretsek azdır. Ramazan ayı boyunca oruç tutup, namaz kılan, zekâtını ve fıtır sadakasını veren, yoğun bir ibadet ve kulluk mevsiminin ardından Allah’ın rahmetini ümit eden Müslümanlar, bugün sevinmeyi elbette hak etmişlerdir. Ramazanda tutulan oruçlarla hem bedenini hem de ruhunu arındıran, aç insanların halini anlayan ve onlara yardım edenler, destek oldukları bu insanlarla beraber, bayramın sevincini de birlikte paylaşmayı çoktan hak etmişlerdir” dedi.

 

SEVİNÇLERİMİZDE BURUKLUK VAR

Ramazan Bayramının buruk geçtiğini de ifade eden Ertan Sütçü, “Maalesef bayramı idrak ettiğimiz bu bugünlerde yine tebessümlerimizde acı, sevinçlerimizde burukluk var. Siyonist İsrail, füzelerle saklambaç oynayan ve ebelendiği zaman şehit olan Gazzeli çocukların, birçoğu öksüz ve yetim bırakılan Iraklı çocukların, çocuklarını her sabah ölüme gönderen Suriyeli anaların, vahşi Budistler tarafından diri diri yakılan Arakanlı çocukların, yiyecek ekmek bulamadığı için açlıktan ölme tehlikesi yaşayan Afrikalı çocukların hüznünü kalbimizin en derinlerinde hissediyoruz” dedi.

 

BAYRAMLARIN BAYRAM GİBİ YAŞANDIĞI BİR DÜNYA ELBETTE MÜMKÜNDÜR

Zalim ve alçak bir işgalin sonucu hayatını kaybetmiş yüz binlerce masum Müslüman’ın acısını yüreklerinde yaşadıklarını aktaran Sütçü, “Bizler, Müslümanlar olarak her zaman sömürülmeye, zulüm görmeye, ezilmeye mahkûm muyuz? Oysa daha güzel bir dünya elbette mümkündür. Sömürü değil adalet, savaş değil barış üzerine kurulu bir dünya elbette mümkündür. Bayramların bayram gibi yaşandığı bir dünya elbette mümkündür. Cenab-ı Hakk’tan bizlere; gücün değil hakkın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için şuurlanma ve çalışma gücü vermesini niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

FİLİSTİNLİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN ÜZERİNE BOMBA YAĞDIRDI

Ertan Sütçü’nün ardından söz alan İl Eğitim Başkanı Av. Salih Berber, “Rabbimize hamdolsun ki bizi insan olarak yarattı, bizi Müslüman olarak yarattı ve bizi bu mübarek bayrama eriştirdi. Efendimiz (s.a.v.)’e sonsuz salâvatı selam olsun. Dinimizi, İslam’ı nasıl yaşayacağımızı bize gösterdi. Bir kul olarak bizim gibi ağladı, aç kaldı, zorluk çekti, bize örnek teşkil etti ve güzel bir miras bıraktı. Bayramdayız, gülümseyeceğiz. Gülümseyeceğiz ki hem ilçe halkımızı hem ülke insanımızı hem de tüm insanları güldürelim, yüzünü güldürecek işler yapalım. Gülümsemelerimizin arasında sıkıntıları da unutturmayacağız, bunları da aktaracağız. Maalesef biz bayram yaparken geceleri sabaha kadar İsrail, Filistinli Müslüman kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırdı.” dedi.

 

BİRBİRİNE OMUZ VURUYOR VE KAVGA ÇIKARIYORLAR

İlçemizin ve ülkemizin İslam’a ve milli görüşe ihtiyacı olduğunu aktaran Berber, “Şuan ilçemizde ve ülkemizde 13-15 yaşında kız çocukları evden kaçıyor. Avrupa Hukuk Sistemi çerçevesinde küçük çocuklar babasına evden uzaklaştırma verdirebiliyor. Böyle bir hukuk düzeni var. Maalesef 14-15 yaşındaki çocuklarımız Atatürk Bulvarı’nda hemen her gece birbirine omuz vuruyor ve kavga çıkarıyorlar. Ne oldu bize? Nasıl böyle kavga eden bir toplum haline geldik? Demek ki sadece Müslüman olmak yetmiyor, şuurlu Müslüman olmak gerekiyor. Dünyanın milli görüş ve İslam’a ihtiyacı var. İslam birliği kurulmadan, Türkiye Devleti yönünü İslam’a yönlendirmeden bu sorunlar çözülmeyecek.” şeklinde konuştu.

 

1. PARTİYİZ AMA ADAY GÖSTEREMİYORUZ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaştığını belirten Berber, “Keşke düzenlemede bizim önümüz tıkalı olmasaydı. Şu anda 20 milletvekili Cumhurbaşkanı adayını önermediği zaman aday gösteremiyorsunuz. Biz şuanda meclis dışındaki 1. partiyiz ama aday gösteremiyoruz. Keşke deselerdi 100 bin imza ile aday gösterebilirsiniz. Allah’ın izni ile biz 100 bin değil 200 bini buluruz. Ama 20 milletvekiline bağladılar, milli görüşün önünü kestiler. Efendimiz (s.a.v.)’in tavsiyesi üzerine zalim de olsa mazlum da olsa Müslüman kardeşlerimize yardım edeceğiz. Mazlumların elinden tutup kaldıracağız, zulme meyledenlerin ise elini tutup o zulmü yaptırmayacağız. Bunun için kimsenin günahına, vebaline ortak olmayacağız. Bu şekilde mesaj vereceğiz. Bizim değerlerimizi temsil etmiyorsunuz,” diye konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş