Aday adayları İnegöl’e akın ediyor

CHP’de milletvekili aday adayları Salih Sincik, Osman Erk, Cemile İlgör, Yahya Şimşek ve Can Ertan CHP İlçe Teşkilatını ziyaret ederek; hem kendilerini tanıtıp, aday adaylıkları konusunda açıklamalar yaparken, hem de ön seçimlerde destek istediler. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 24.02.2015
869
A+
A-

Ziyaret Dün 15.30’da CHP İçe Teşkilat Binası’nda gerçekleşti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Yahya Şimşek ise Şevki Yılmaz’ı eleştirerek, “Yahya Şimşek ise Şevki Yılmaz’ı eleştirerek” dedi.

 

BERKİN ELVAN’IN ANNESİNİ YUHALATANLAR KATİLLERE CESARET VERİYORLAR






CHP İlçe Başkanı Engin Başar, aday adaylarına başarılar dilerken; “Ülkemizde ne yazık ki her gün ölümler gerçekleşiyor. Özgecan, Nuh, Fırat, arkasında da cesedi yakılan kızlarımız, çocuk gelin olmamak için evden kaçan kızlarımız… Bunun nedeni de Berkin Elvan’ın annesini yuhalatanlar katillere cesaret veriyorlar” dedi. Başar, Şevki Yılmaz’ın da CHP’ye ilişkin sözlerinden dolayı kınadığını aktardı.

 

NE KADAR SAYGILI OLDUĞUMUZ DA DEĞERLENDİREMEZ

Yahya Şimşek ise Şevki Yılmaz’ı eleştirerek; “Ne yazık ki kendisi ile parlamentodaydık.  O dönemde de sivri bir dili vardı. Bu yazıda da okuduğu tarafıyla CHP’nin 6 okunu değerlendirmeye çalışmış. CHP’nin 6 okunu değerlendirmek Şevki yılmaz2ın haddi değil. Şevki Yılmaz bizim dine karşı ne kadar saygılı olduğumuz da değerlendiremez. Biz dinle ilgili düşüncelerimizi dile getirmemişsek bu dine karşı saygımızın ifadesidir. Biz dine siyasete alet eden bir politika izleseydik Şevki Yılmazlara, AKP’lilere kalmazdı. Biz dinar ile dinciyi birbirinden ayırıyoruz. Dinci bütün düzeni değiştirip her şeyi din anlayışıyla yürütmeye çalışan bir görüş. Dindar ise aklı ve bilimi kullanarak hareket edeni, dinin de gereklerini yerine getirir. Bizim dindarlarla sorunumuz yoktur. Ama dinciler bu ülkede sistemi değiştirmeye yönelik çalışmalar yaptıkları müddetçe, İslam adına kelle kesen insanlara karşı da mücadeleyi sürdürürüz. Biz AK Partililerden din konusunda ders almayız, ders verecek kadar da bilgi sahibiyiz” dedi.

 

FAŞİZMİN TÜRKİYE’DE EGEMEN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

CHP’nin gazeteci milletvekili aday adayı Can Ertan da İnegöl’de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydederek, şunları söyledi: “İzmir’de siyaset yapmak kolay.  Ama İnegöl gibi sosyal demokratların oylarının düşük olduğu yerlerde daha büyük özveri istiyor. Oy oranı düşük de olsa burada siyaseti sürdüren İlçe Yönetimine teşekkür ediyorum. Tarihi bir dönemden geçiyoruz. CHP, Demokrat Parti ve Adalet Partisi ile yarıştı ama bu yarış rejim içerisindeydi. Şimdi ki yarış ise bir rejim mücadelesidir. İkinci Cumhuriyet kuruldu. Siyasal İslamcı bir faşizmin Türkiye’de egemen olduğunu görüyoruz. Buna karşı durmak için bu seçim çok önemli”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş