“Üniversitenin ve bilimin hizmetindeyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ve İnegöl CHP Heyeti Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat ve İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan’ı ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Aykan Erdemir, “Biz hem üniversitenin ve bilimin hizmetindeyiz” dedi.

Yayınlama: 27.03.2014
932
A+
A-

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, CHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Şevket Mollaer, CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ve yönetim kurulu üyeleri ile CHP Belediye Meclis Üyesi Adayları, dün Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat ve İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan’ı ziyaret ettiler.

 

ACİL TIP TEKNİSYENİ GİBİ PROGRAM AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ






Ziyarette ilk olarak konuşan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, “Güzel programlarımız var. Bunlar İnegöl için yeterli değil. Daha farklı, daha fazla program olsa yeridir. İnegöl’deki meslek liselerinden mezun öğrencilerin alınacağı başka programlar açılabilir, açılsa iyi olur. Bizim bazı girişimlerimizde var. İnşallah önümüzdeki dönemlerde açacağız. Özellikle sağlıkla ilgili acil tıp teknisyeni gibi program açmayı düşünüyoruz. Eğer açabilirsek, oradaki mezun öğrencilerimizin hepsi rahatlıkla iş bulabilecekler ve bu bölgenin bir açıklığını kapatmış olacaklar. İnegöl büyük bir yer. Ne yaparsak, hangi programı açsak iş görebilir. Mesela burada bitkilerle ilgili hayvanlarla ilgili program hiç yok. Açılabilir. İnegöl bunu taşır. İşletme fakültemiz var. Orada bölümler var, peyderpey açılıyor. Önümüzdeki dönem bir tanesi daha açılacak. Burası da küçüldü Program açıldıkça burası yeterli olmuyor. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte başka bir formül bulunması gerekiyor. Ama sağ olsun buradaki programların iyileştirilmesi konusunda Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, işadamlarımız, ticaret odamız bize hep destek oldular” dedi.

 

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ OLMALI

Üniversite-sanayi işbirliği olmasının gerektiğini ifade eden CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ise, “. Bizim vizyonumuz şu, biliyoruz ki bilgi temelli bir ekonomi ve bilgi toplumu için olmazsa olmaz üniversitedir. Üniversiteden İnegöl adına beklentimizde şu; eğer üniversite sanayi işbirliğini gerçekleştiremezsek, biz İnegöl ekonomisinin sürdürülebilir bir büyümeye sahip olmayacağına inanıyoruz. Çünkü bizim bugün üretimimizde, ihracatımızda ne yazık ki patente ve faydalı modele dayalı değil. Güçlü markalara dayalı değil. Eğer dünya ile rekabet etmek istiyorsak İnegöl’de de yerel yönetimlerin de bir ucundan tuttuğu bir üniversite-sanayi işbirliği olmalı. Biz işin Ankara boyutuyla hem belediye başkan adayımız yerel bir açıyla cani gönülden en çok arzu ettiğimiz hem de katkı vermekten gurur duyacağımız süreç olur” dedi.

 

SEÇİMLER DEMOKRATİK TEAMÜLLERİN HÂKİM OLDUĞU ÜLKELERDE ÇOK ÖNEMLİ

CHP Heyeti daha sonra Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat’ı ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak konuşan konuşan Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, “Seçimler demokratik teamüllerin hâkim olduğu ülkelerde çok önemli. Halk iradesinin tecelli etmesi ancak böyle oluyor. Çok da güzel bir rekabet, tatlı yarış, yerel düzeyde böyle olması lazım. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, Belediye Başkan Adayı Şevket Mollaer ve Meclis Üyesi Adaylarının ziyaretinden memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyoruz. Bu bir iş bölümüdür. Biz akademik anlamda bir faaliyet içerisindeyiz sizler de siyaset boyutuyla bu işleri götürüyorsunuz. Dolayısıyla karşılıklı olarak da yer yer birbirlerini tamamlayıcı bir ortak etki sinerji yaratarak da bu toplumun içerisinde etkinlikler devam ediyor. Bunları görmekten mutlu oluyoruz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

ÜNİVERSİTENİN VE BİLİMİN BİR ÖĞRENCİSİ OLARAK KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ise, şu ifadeleri kullandı: Günümüzde siyaset gerek genel gerekse yerel düzeyde artık yönetişimle, hesap verebilirlikle ve şeffaflıkla yürümesi gereken bir uğraş. Bu noktada da bizim çağdaş iletişim ve yönetişim tekniklerinde öğreneceğimiz çok şeyler var. Yani siyaset olarak biz hem üniversitenin ve bilimin hizmetindeyiz. Ama aynı zaman da üniversitenin ve bilimin bir öğrencisi olarak kalmaya devam edeceğiz. Çünkü siyaset kurumunun ve siyasetçilerin kendilerini dönüştürebilmeleri için en güncel yönetişim teknikleriyle kendilerini donatmaları, zenginleştirmeleri gerekiyor. Üniversite yalnızca eğitimden sorumlu değil, üniversitenin fikir babası Humboldt 3 ayağa oturtuyor. Diyor ki, eğitim, araştırma ve topluma hizmet. Biz bu her 3 ayakta da hangi noktada katkı verebilirsek gerek Ankara’da bizler gerek yerel yönetimde Allah kısmet ederse Belediye Başkanımız olarak her zaman hizmetinizdeyiz. Topluma hizmet ayağa olsun, araştıra ayağı olsun veya eğitim ayağı olsun bunları biz siyasetçiler olarak asli görevlerimiz olarak addediyoruz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş