“Adaylar bizi temsil etmiyor”

Yeni Gazeteciler Derneği’nin ramazan sokağında hazırlanan platformda her akşam farklı konu ve konuklarla gerçekleştirdiği ‘Ramazan Sohbetleri’ programına, önceki akşam Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü konuk oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Sütçü, adayların kendilerini temsil etmediğini söyledi.

Yayınlama: 10.07.2014
922
A+
A-

Ertan Sütçü, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilçemize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dileyerek konuşmasına başladı. Netice ne olursa olsun öncelikle hayra adım atmak zorunda olduğumuzu vurgulayan Sütçü, sitemlerini de dile getirdi.

 

EKSİKLİK VAR






Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin 20 milletvekilinin imzasının alınması gerektiğini işaret eden Ertan Sütçü yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: Ama isterdik ki Saadet Partisi olarak bizim de düşüncelerimizin temsil edildiği bir adayımız bulunsun. Ancak mevcut yönetmelikler buna müsaade etmedi. Mecliste bulunan partilerin içerisinden 20 milletvekilinin göstermiş olduğu bir aday Cumhurbaşkanı adayı olabiliyor. Eğer siz mecliste yoksanız, yoksunuz demek. Bu aslında Cumhurbaşkanlığını tam manasıyla karşılamıyor. Hiçbir etnik yapı ve siyasi parti gözetmeden bir bütün olarak olması gerekiyor Cumhurbaşkanlığının. Bu manada bir eksiklik var. Ancak biz bu eksiklikleri bir bahane olarak göremeyiz. Bütün bunları ön yargısız bir şekilde değerlendirdiğimizi ifade etmek istiyorum. Çünkü çıkacak olan Cumhurbaşkanı bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Genel Başkanımız da bu manada tüm partiler ve adaylarla görüşmelerini gerçekleştirdi. Şuanda Genel İdare Kurulu üyelerimizle, il ve ilçe başkanlarımızla görüşmeler değerlendiriliyor. İnşallah en kısa zamanda da Cumhurbaşkanlığı ile ilgili net fikrimizi ifade etmiş olacağız.

 

ADAYLARIN HİÇBİRİ SAADET PARTİSİNİ TEMSİL ETMİYOR

İlçe Başkanı olarak şunu da eklemiş olayım. Mevcut Cumhurbaşkanı adaylarının hiçbirinin Saadet Partisi’ni temsil etmediğini ifade etmek istiyorum. Saadet Partisi geçmişte ülkemizde iz bırakmış başarılı bir parti ve başarılı bir görüş olmasının, bununla beraber Cumhurbaşkanı adayının olmamasının da bir eksiklik olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz siyasetimizle farklı bir üslup ortaya koyuyoruz. Oy, büyük bir mesuliyettir. Oy verdiğiniz kişi veya parti sizi temsil edecektir. Hayırlı işlerde onun payını alıyorsunuz, hayırsız işler yapıldığında da onun payını alıyorsunuz. Dolayısıyla vatandaşımızın oy kullanma meselesini çok ciddiye alması gerekiyor. Kendi düşüncesine, inancına, tarihine ve misyonuna uygun olması gerekiyor. Bunu düşündüğümüzde de mevcut adayların bizim açımızdan bunu temsil etmediğini ifade etmek istiyorum.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş