AK PARTİ DAĞILMAZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz gün yaptığı açıklamalar ve alınan kongre kararının sorulması üzerine açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu fikirleriyle gönüllerde taht kurmuş, alçak gönüllülüğüyle de beyefendi bir insan. Cumhurbaşkanımızın, bu noktada oynanan satranç içerisinde önemli hamlelerinden bir tanesi olduğunu düşünüyorum bu tavrın. Ve kesinlikle AK Parti’de bir dağılmaya sebep olmayacağını düşünüyorum” dedi.

Yayınlama: 07.05.2016
600
A+
A-

Geçtiğimiz gün gazetecilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalar ve alınan kongre kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

“Öncelikle bu sürecin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadeleri ile konuşmasına başlayan Aktaş, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu hem bürokratlık yaptığı dönemde, Dışişleri Bakanı olduğum dönemde hem de Başbakan olduğu dönemde çok hayırlı ve güzel işlere imza atmış, çok donanımlı, profesör fikirleriyle de gönüllerde taht kurmuş hem de alçak gönüllülüğüyle de beyefendi bir insan. Şimdi farklı algılar, farklı yaklaşımlar söz konusu olabilir lakin ben şunu ifade etmek istiyorum; dün yaptığı açıklamayla sayın Başbakanımız Profesör Ahmet Davutoğlu, bu tavrını net bir şekilde ortaya koydu. Ben bu partinin hem bir milletvekili hem de bir neferi olmaya devam edeceğim dedi” dedi.






 

Yaşananların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli bir hamlesi olarak değerlendiren Aktaş, “Türkiye’nin etrafı cidden çok karışık. Hemen hemen her ülkede sıkıntı var. Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna’dan tutunda, Irak, Suriye, Gürcistan’a vara kadar….Dolayısıyla bu bölgenin önemli gücü Türkiye. Tabi Türkiye Başkanlık Sistemi’ni 3-4 yıldır ciddi şekilde konuşuyor. Bu sürece geçişle alakalı devlet büyüklerimizin hamleleri var. Ben AK Parti’nin kurulduğu süreçten beri samimiyetinden zerre kadar şüphe etmediğim sayın Cumhurbaşkanımızın, bu noktada oynanan satranç içerisinde önemli hamlelerinden bir tanesi olduğunu düşünüyorum bu tavrın. Ve kesinlikle AK Parti’de bir dağılmaya sebep olmayacağını düşünüyorum. AK Parti buradan güçlenerek çıkacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu ülkenin cidden ihtiyacı var. Yaklaşık 3-4 gündür bir çok insanla istişare yapıyoruz. Herkes de acaba ne olur hissiyatı var ama geçtiğimiz şu hassas süreçte, dün Başbakanımızın veda niteliğindeki konuşmanın satır aralarında önemli mesajlar verdiğini düşünüyorum”

 

“Bunu uzun soluklu bir süreç olarak algılamak lazım. Yani hükümetin içerisindeki hamleleri, dışarıda yapılan hamleler, görüşmeler ki diyalogla, nezaketle ve istişare ile bu sürecin geçtiğini, en son sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın yaptığı 1 saat 40 dakikalık konuşma neticesinde de böyle bir durumun ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş