ASGARİ ÜCRETİ DEĞERLENDİRDİLER

2017 Asgari ücret rakamı belli oldu. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretin yeni yılda net 1404 lira olacağını açıklamasının ardından İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayınlama: 29.12.2016
1.309
A+
A-

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında dördüncü kez toplandı. Toplantıda, işçi kesimini temsil eden Türk-İş heyetine Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TİSK heyetine ise Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir başkanlık yaptı. Bakan Müezzinoğlu toplantı sonunda rakamı açıkladı.

 

Bakan Müezzinoğlu, asgari ücretin 2017 yılında brüt bin 777 lira 50 kuruş, net bin 404 lira 6 kuruş olduğunu belirtti.






 

SANAYİCİMİZİ ÜZMEZ

Açıklanan 2017 asgari ücretin ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Biliyorsunuz 2014 sonunda %30 civarında artış sağlanmıştı. Bu sene de neredeyse 1300 liradan 1400 liraya çıkarıldı asgari ücret. Bu da %8 oluyor. Eski yıllardaki normal artışında devam etmiş. 1400 lira normal. Sanayicimizi de üzmez. Tabi önümüzdeki yıllarda yine asgari ücret artacak. 1404 lirayı normal olarak karşılıyorum. Bize göre normal ve makul bir fiyat. Zaten bir yıl önce bununla ilgili iyi bir artı sağlandığı için bundan sonra artık bu şekilde devam eder diye düşünüyorum” dedi.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç ise, “Hatırlanacağı gibi 2016 yılında asgari ücrette ciddi bir iyileştirilme yapılmış ve % 30 oranında ciddi bir iyileştirme yapılmış ve net 1300 TL olarak belirlenmişti. Sadece 1.000-TL Asgari Ücreti etkiliyor gibi görünse de, o tarihe kadar hem 1.000-1.300 TL arasında ücret alanları, hem de 1.300-TL’nin üzerinde ücret alanları da kademeli olarak etkileyen bu artış, işverenlere beklenmedik bir maliyet getirmişti. Ancak hükümetimizin ek destekleri ile işverenin yükü nispeten hafifletilmişti”

 

“Bugün, asgari ücretin 2017 yılında yüzde 8’lik artışla net olarak 1.404 TL olacağı açıklandı. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, işverene 2016 yılında uygulanan 100 TL tutarındaki desteğin 2017 yılı boyunca da devam edeceğinin müjdesini vermişti. İş alemi olarak, bu desteğin devam edeceğine yönelik Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz”

 

“Elbette, çalışanlarımızın daha iyi maddi koşullar altında çalışmasını bizler de arzu ediyoruz. Ülkemizin koşulları göz önüne alındığında, yüzde 7-7.5’luk yılsonu enflasyon beklentisine uygun olan bu zam oranı, makul bir artış olarak değerlendirilebilir” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş