Beklentilerin altındaki CHP mutlu!

CHP İlçe Başkanı Engin Başar, İnegöl olarak beklediklerinin altında da olsa oy artışı yaşadıklarını belirterek bu durumun kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Yayınlama: 09.06.2015
689
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Engin Başar, 7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Başar, İnegöl’de beklentilerinin altında da olsa bir oy artışı gözlemlediklerini ve mutlu olduklarını ifade etti.

 

“ASTIĞIM ASTIK” MANTIĞI ARTIK BİTTİ






Seçim sonuçlarını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Engin Başar, “Ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olsun. Bursa ve İnegöl olarak beklediğimiz oy artışı var. Türkiye geneli olarak oyumuzu korumuş oluyoruz. AK Parti’de düşüş var, HDP’nin yükselişi var. HDP’den dolayı AK Parti’de düşüş yaşandı. Aslında programlarımıza, projelerimize ve belgelerimize göre daha çok oy almamız gerekiyordu ama bu bir demokrasi yarışıdır. Ben seçmenimize kesinlikle kusur bulmuyorum. Seçmenimiz belli bir süzgeçten geçiriyor ve ona göre oy veriyor. İnegöl olarak beklediğimizin altında da olsa oy artışımız var. Bu bizi mutlu ediyor. Meclis aritmetiği, bundan sonrasını göreceğiz. Halka rağmen politika olmuyor. Despotlukla politika olmuyor. Seçmen aslında çok akıllıca bir oy kullandı ve dedi ki ‘Herkes haddini bilsin, ona göre çalışmasını yapsın’. Şimdiye kadar mevcut iktidarın; ‘Benden başka kimse olmaz. Ben ne dersem o olur. Astığım astık kestiğim kestik’ mantığı artık bitti demektir. Bunu iyi kavrasınlar… Muhalefet olarak meclis aritmetiğine göre nasıl şekillenir onu zaman gösterir” dedi.

 

ÖNSEÇİM OY ARTIŞINI BERABERİNDE GETİRDİ

Özellikle önseçim olan yerlerde oy artışı yaşadıklarını belirten Başar, “Onun için genel bir önseçim olması gerektiğini savunuyoruz. Önseçim de tüm örgütü ve adayları çok yordu, arkasından genel seçim oldu. Biz ileriye yönelik önseçim ve genel seçim arasında bir zaman dilimi olması gerektiğini kendi merkezimize bildireceğiz. Genel tablo bence iyi” şeklinde konuştu.

 

YALANLA POLİTİKA OLMAZ

Başar, “Cemaat ile arasındaki sorun bizi ilgilendirmiyor, paralel ve benzeri bahaneler buluyorlar. Onların politikaları hem baskı ve korku üzerine… HDP’nin AK Parti’ye gösterdiği destek kesilmiş durumda. Çünkü verdikleri vaatlerin hiçbirini yerine getirmediler. Çözüm süreci dediler, hiç kimsenin bilmediği bir çözüm süreci propagandası yürüttüler. Akil adamlar dediler, akil adamlar kenara çekildi. Bu hep uzatıldı. Bunu ne ana muhalefet biliyor ne kendi bakanları biliyor ne kendi milletvekilleri biliyor ne mecliste bulunan partiler biliyor. Bir çözüm süreci deniyordu ama şuana kadar hiçbir çözüm, hiçbir anlaşma olmadı. Şimdiye kadar da HDP, AK Parti’den beklediği çözüm sürecindeki oyalamanın dışında bir destek olmadığını görünce kendi oylarını geri almaya başladı. Bundan sonra daha çok oy kaybı olacak diye düşünüyorum. Yalanla, kandırmayla politika olmaz. Hiç ummadığım insanlardan seçim çalışmalarında ‘Demirtaş’ı beğeniyorum’ sözlerini çok duydum. Bunun için bundan sonra AK Parti’ye HDP’nin oyları gitmez” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş