BİR HAFTA İÇERİSİNDE 900 KİŞİ BAŞVURDU

1 Ocak 2017 itibari ile başlayan yeni kimlik başvuruları İnegöl’de de devam ediyor. İlçemizde bir hafta içerisinde 900 kişinin yeni kimlik için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Yayınlama: 09.01.2017
894
A+
A-

1 Ocak 2017 tarihinde yeni kimlik için başvuruların alınacağı bilgisinin ardından İnegöl’deki bir çok vatandaş Nüfus Müdürlüğü’ne giderek başvurusunu yaptı.

 

1 HAFTADA 900 BAŞVURU






1 Hafta içerisinde 900 İnegöllü vatandaşın yen kimlik almak için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Bir çok vatandaş randevu almadan İnegöl Nüfus Müdürlüğü’ne giderek başvuru da bulunmak isteyince, Nüfus Müdürlüğü’nde uzun kuyruklar oluştu.

 

SABAH NAMAZINDA SIRAYA GİRİYORLAR

Nüfus Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgilere göre, bazı vatandaşlar ise randevu almak yerine sabah namazının ardından sıraya giriyor.

 

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

Nüfus Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklamada, “Yeni kimlik kartı başvurusunda istenen belgeler ise şunlar; Genel Müdürlük web portalı (https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr) üzerinden, çağrı Merkezi (Alo 199) ile randevu alınarak veya randevusuz olarak Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapılır. Son 6 ay içerisinde çekilmiş Biyometrik fotoğraf 1 adet (4×6 ebatında), nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı, yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belgesi ile başvurması. Kimlik kartı bedeli 16,00 TL’dir. Kayıptan düzenlenecek Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı bedeli 32,00 TL’dir. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartına kan grubunu yazdırmak isteyenler sağlık kuruluşundan alınmış kan grubunu gösterir onaylı belge ibraz etmeleri”

 

BAŞVURU İŞLEMLERİ

“0-15 yaş arası çocukların, anne ya da babası, boşanma durumunda velayeti kendisine verilmiş kişi, vasisi ya da vekalet yolu ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı almaya yetki verilen kişinin başvurması, 15 yaşını tamamlamış olanların şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Akıl sağlığı veya nörolojik rahatsızlıklar nedeni ile içinde bulunduğu durumun hukuki anlam ve sonuçlarım algılayamayan ya da davranışlarını yönlendirme yeteneği önemli derecede azalmış olan 15 yaşını tamamlamış çocuklar ile büyüklerin veli, vasi veya kayyumun ibraz edeceği rapor ile ilgili mahkeme tarafından verilmiş ve kesinleşmiş vasi karan ile birlikte vasi olarak atanan kişinin bizzat kendisinin başvurması.          Müdürlüğümüze gelip Biyometrik veri alınmasına engel teşkil edecek (parmak izi, parmak damar izi, el ayası, uzuv eksikliği veya uzuv nakli gibi) fiziksel durumlarını gösterir rapor/resmi belgeleri ile birlikte başvurmaları gerekmektedir. Biyometrik verilerin karşılaştırılması sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları, başvuru esnasında sıkıntı oluşmaması açısından belirtilen hususlara dikkat edilmesi vatandaşlarımızın menfaati icabıdır” ifadelerine yer verildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş