“Ülkemizin geldiği durum içler acısı”

Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile CHP Bursa Milletvekili Adayı Erkan Dönmez ve CHP İlçe Yönetimi Ziraat Odası yönetimini ziyaret ettiler. Ziyarette açıklamalarda bulunan Dönmez, “2014 yılında 19 Milyar lira tarım, hayvancılık adına ülkemiz ithalat yapmış. Maalesef ülkemizin geldiği durum içler acısı” dedi.

Yayınlama: 15.05.2015
855
A+
A-

Ziyarette konuşan Ziraat Odası Başkan Vekili Sabri Karatay, çiftçiler günü münasebetiyle odaya ziyaret eden CHP yönetimine teşekkür ederek, seçimlerin ardından gerekli destekler için talepte bulunacaklarını aktardı.

 

ÇİFTÇİLERİMİZİN DESTEKLENMESİNİ İSTİYORUZ






CHP İlçe Başkanı Engin Başar ise, “Tarımın ekonomiye yük değil güç olmasını istiyoruz. İthalatçı değil ihracatçı olmak istiyoruz. Tarım egemenliğinin kurulmasını istiyoruz. Çiftçilerimizin desteklenmesini istiyoruz. Destek projelerimiz de var zaten.” Dedi.

 

16 BİN KİLOMETRE KAREYE GERİLEDİ

CHP Bursa Milletvekili Adayı Erkan Dönmez’de, “Dünya çiftçiler gününü kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi milli ekonominin temeli tarımdır. Tekrar çiftçilerimizi ayağa kaldırma adına odamızı ziyarete geldik. 7 Haziran’da seçimler var. Bu seçimlerde çiftçinin kan ağladığı, her gittiğimiz yerde çiftçinin sorunlarıyla karşılaştığımız ve çiftçinin mahsulünün maalesef para etmediği bir dönemdeyiz. Son 10 yıla bakıldığında 21 Bin kilometre kare olan tarım arazisi 16 bin kilometre kareye geriledi. Çiftçinin şehirlere doğru göç ettiğini görmekteyiz. Dolayısıyla üretimi artırma adına CHP, bundan sonraki süreçte çiftçilere tekrar bundan sonraki süreçte cari açığın kapanması için üreten bir Türkiye olması adına bu ülke de çiftçilerimize destek olmamız gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş savaşının ardından çiftçinin sırtından vergileri aldıysa, bu gün 18 yaşına gelmiş çocuğumuzun 30 yaşına kadar çiftçilik yapması kaydıyla primlerini biz ödeyeceğiz. En büyük girdiler olan mazotu da 1.5 TL’ye satacak. Geçici işçi olarak çalışan işçilerin primlerini biz ödeyeceğiz. Partimiz bu anlam da bir yıl önceden teşvik ürünlerini açıklayacak. Üretimi artırma adına bir çok projesi olan partimizin Haziran seçimlerinde iktidar olması halinde her geçen gün gerileyen bütünşehir yasasıyla da çiftçinin köylerini terk ettiği ve artık ürününden para kazanmadığı bir dönemden ürünün planlı bir şekilde artık ürünün para edeceği yönetim tarzına geçilecek. 2014 yılında 19 Milyar lira tarım, hayvancılık adına ülkemiz ithalat yapmış. Maalesef ülkemizin geldiği durum içler acısı. Tarımı ve hayvancılığı dışa bağımlı hale getiren bir hükümetle karşı karşıyayız. Buna dur deme adına, çiftçilerimizin tekrar ayağa kaldırılması adına, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘köylü efendi olmadıkça devletimiz yükselemez’ dediği gibi tekrar çiftçimizi bir araya getirip üreten bir toplum oluşturmak için çalışmaktayız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş