Boşnaklar protokol ziyaretlerine başladı

İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 11 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirmiş olduğu Olağanüstü Genel Kurul sonucunda yeni yönetim olarak seçilen Mahmut Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri Kaymakam Ali Akça’yı dün makamında ziyaret ettiler.

Yayınlama: 03.07.2014
879
A+
A-

İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yeni yönetimi, protokol ziyaretleri kapsamında İlçe Kaymakamı Ali Akça’yı makamında ziyaret etti. Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret sonrası Kaymakam Akça’ya çiçek takdim ettiler.

 

Ziyarette bir konuşma yapan İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Mahmut Demirtaş şunları söyledi: 11 Haziran 2014 günü yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da yönetim kuruluna seçildik ve protokol ziyaretlerine başladık. Belediye Başkanımız ile beraber sizleri ziyaret ettik. Yapmış olduğunuz başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği olarak da yapılabilecek her türlü çalışmalarda sizlerle beraber hareket etmek istiyoruz. Başarılarınızın devamını diliyorum.






 

BOSNA HERSEK’İN BİZLERİN HAFIZALARINDA AYRI BİR YERİ VARDIR

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başlayan Kaymakam Ali Akça ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: İnegöl Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yeni yönetim kurulunun Kaymakamlığımıza ziyaretinden dolayı duyduğum memnuniyeti özellikle belirtmek istiyorum. Bosna Hersek’in bizlerin hafızalarında ayrı bir yeri vardır. Bosna Hersek dediğimizde geçtiğimiz yüzyılda yaşadığımız bir dram da aklımıza gelir. Geçtiğimiz yüzyıl dediğimiz çok uzak bir zaman dilimi değil. Bosna Hersek dediğimizde aklımıza Aliya İzzetbegoviç gelir. Yine Bosna Hersek dediğimizde aklımıza balkanlarda yaşayan kardeşlerimiz gelir. Tabi İnegöl’ün renkli kültürel yapısı içerisinde de Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği de bu kültürel yapı içerisinde ayrı bir renktir, ayrı bir zevktir. İnşallah yeni yönetim olarak sizler de eski yönetimin yapmış olduğu hizmetlere kaldığı yerden devam ederek İnegöl’ün kültürel zenginliğine katkıda bulunacaksınız. Yine zannediyorum son zamanlarda Bosna Hersek’te meydana gelen afetle ilgili yapmış olduğunuz faaliyetler vardır. Oradaki kardeşlerimizle, akrabalarımızla dayanışmayı en güzel şekilde burada devam ettireceksiniz. Yapacağınız güzel çalışmalarda hep beraber hareket edeceğimizi belirtmek istiyorum. Ziyaretinizden dolayı tekrar hoş geldiniz.  



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş