BU HASTANE BAŞKA HASTANE

Aldığı Anne Dostu, Bebek Dostu, Engelli Dostu ve Yalın Hastane unvanları ile Türkiye’de tercih edilen hastanelerden biri olan İnegöl Devlet Hastanesi, yeni unvanlar kazanmaya devam ediyor. Devlet Hastanesi yetkilileri, ‘Kamuda Temiz Tuvalet’ kampanyası kapsamında bünyesinde ki 32 tuvaletin temizliğini belgelendirdi ve Türk Standartları Enstitüsüne (TSE) hizmet yeterlilik belgesini teslim aldı.

Yayınlama: 17.01.2017
2.796
A+
A-

İnegöl Devlet Hastanesi CEO’su Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, dün TSE Bursa Bölge Müdürlüğünde belgeyi teslim aldı

 

BELGEYE SAHİP TÜRKİYE’DE İLK VE TEK HASTANE






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hayrettin Göçmen, “O açıdan 10 bin insanın kullanmış olduğu umuma açık tuvaletlerin genel anlamda sıkıntılı olduğu şeklinde şikayetler geliyordu. Bu konuda neler yapabiliriz diye ekip olarak düşündük. Ve kendimiz ‘Kamuda Temiz Tuvalet’ kampanyası başlattık. Bu bağlamda yapmış olduğumuz hizmetin niteliğinin kalitesini göstermek ve bir kuruluş tarafından akredite etmek üzere Türk Standartları Enstitüsüne başvurduk. Tuvaletlerimizin temizliği ve kalitesi açısından bizi denetlemelerini ve değerlendirmelerini istedik. Onların yaptığı değerlendirme sonucunda bir takım önerilerini yerine getirdik ve bugün itibariyle hizmet yeterlilik belgesini aldık. Bu belgeye sahip olan özel ve kamu hastanesi olmak üzere Türkiye’de ilk ve tek hastaneyiz. Bu gururu ve mutluluğu paylaşmak istiyoruz. Bu hizmeti sağlamak açısından bizim temizlik koordinatörü arkadaşlarımızın bir organizasyonu oldu. Yarım saatte bir tuvaletin temizlenmesi konusunda bir tuvalet temizlik timi kurduk ve bunlar yarım saat içerisinde her tuvaletin mutlaka temizliğini yapıyorlar. Bu bağlamda tuvalet temizliği konusunda eksi olan puanımızı artıya çıkardığımızı düşünüyoruz. Biz elimizden geldiğince temizlemeye özen gösteriyoruz ama bu tuvaletlerin temiz kalması da vatandaşlarımızın da çabası gerekiyor. Bu açıdan bizlerin verdiği emeğin görülmesini istiyoruz. En azından hastaneden hizmet alırken tuvaletleri daha temiz, hijyenik kullanmaları ve bir sonraki kullanıcıya daha temiz bırakmalarını biz özellikle rica ediyoruz. Bu bağlamda bu belgenin kazanılmasındaki emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Göçmen, “TSE’nin kuruluş işletme belgesine de sahip olduk. O belgeyi tamamlamayanlar bir sonra ki aşamaya geçemiyorlar. Aynı zamanda biz hizmetimizi de TSE tarafından akredite etmiş olduk. Bu süreç 3 ay sürdü. Bu süreç içerisinde TSE’nin bazı kriterlerini değiştirmesini bekledik. Çünkü TSE’nin standartlarında hastane de olmaması gereken özellikler vardı. Biz bunun hastane tuvaletlerinde uygulanamayacağını ön gördük ve bu başvurumuzu kabul ettiler. Bir takım revizyon yaptılar. O nedenle biz mevzuatları değiştiren ve belirleyen bir hastaneyiz. Bunu da gururla paylaşıyorum. Bu mevzuatların değişmesi biraz uzun sürdü. Ama çok şükür bu belgeye bugün sahibiz. Bunun gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Her bir belgeyi yetersiz olarak görüyoruz. Bir sonraki aşama nedir diye hemen bugünden düşünmeye başladık. İnşallah kısa süre içinde belgelendirilmiş nitelikli hizmetle sizlerin karşısına çıkarız diye umuyoruz. Bu hizmet yeterlilik belgesine sahip 32 tane tuvalet var” dedi.

 

Hayrettin Göçmen sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Birincisi idare olarak biz çok çaba sarf ettik ve ısrarcı olduk. İkincisi, tuvaletlerin bu kadar temiz olması için temizlik ekibi özel bir gayret sarf etti. Onlarda ayrı bir organizasyon içerisindeydi. Üçüncüsü, teknik personelin yapacağı çok ciddi işler vardı. Onlarda tek tek harfiyen santim santim yerine getirdiler. Bu belgenin alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

 

Alınan belge hastane personelinin posta kesimiyle kutlandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş