CHP’DEN BELEDİYEYE ELEŞTİRİ

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, İnegöl Belediyesi 2015 Faaliyet raporu ile ilgili açıklamalarda bulunarak İnegöl Belediyesi’ni eleştirdi.

Yayınlama: 12.05.2016
757
A+
A-

Faaliyet raporu ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan CHP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar; “Faaliyet raporunda, bütçe uygulaması sonuçlarına baktığımızda; Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne 2.406.000.00 TL harcama yapılmıştır. Buradan Belediye meclisince onaylanıp kamulaştırma programına alınan 5 yıllık imar programının uygulanmadığı anlaşılmaktadır. Bu programda neler vardır; imar programına göre daralan sokaklardaki ya da çıkmaz sokak oluşmuş yerlerdeki parsellerin kamulaştırılması, yeşil alan, park, çocuk bahçesi, okul alanı otopark gibi sosyal donatı alanlarının kamulaştırılması ve benzeri kamulaştırmalar yapılmamıştır. Özel kalem müdürlüğü bütçesine baktığımız da 5.791.000.00 TL bütçe ödeneği ayrılmış, 5.798.857.57 TL harcama yapıldığı görülmektedir. İnegöl ilçesinin sosyal donatı alanlarının kamulaştırılmalarına harcanan parasının yaklaşık 4 katı harcamayı Özel Kalem Müdürlüğü Sayın Başkanın misafirlerini ağırlamaya, makam mobilyalarını değiştirmeye mi harcanmıştır yoksa Özel Kalem Müdürlüğünün görevleri arasında olmamakla beraber bu müdürlük yatırım ihaleleri mi yapmaktadır?” dedi.

 

Büyükışıklar, “5393 sayılı Belediye kanunu ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanununa göre görev yetki ve imtiyazlar yazılmış ama 6360 sayılı Bütünşehir kanununun köylerin mahalleye dönüşmesi sonucu Belediyelerin görev yetki ve sorumlulukları unutulmuştur. Ayrıca mahalleye dönüşen köylerimizden 5 yıl süresince su ve benzeri paraların alınmayacağı sözü verilmesine rağmen bugün köylerimiz Büyükşehir fiyatından su içmekte, vergi ödemektedir. Bir diğer önemli husus da stratejik plandaki arazi toplulaştırılması ile ilgili projelere başlamak için bu mahallelerin imar planlarının yapılması gerekmektedir. Mahalleye dönüşen köylerimizin imar planlarının yapılmasına gelince; belki bugün için bu mahallelerde yaşayan hemşerilerimizden böyle bir baskı gelmemiş olabilir. Ancak uzun vadede bu plansızlığın faturası hem hemşerilerimize hem de ülkemize çıkar” şeklinde konuştu.






 

Projeleri ele alan Büyükışıklar, “Hava kirliliği konusunda kentimiz Türkiye’nin en kirli havası olan kentlerin başında geldiğinden öncelikle bu projenin hemşerilerimizi daha fazla kanser ve üst solunum yolları hastalıklarına yakalanmadan uygulamaya konulması gerekmektedir. Yağmursuyu kanallarının yapılması projesine gelince, arıtmamızın kapasitesi belli, yağmur yağdığında arıtma görevini yapamadan kentin bütün kanalları ve organize sanayi bölgesinin giderlerinin kimyasalları doğrudan Boğazköy Barajına akmakta, kirlenen baraj suyunun tuz oranı artmakta olduğundan bu su ile sulanan Yenişehir ovasındaki meyve ağaçları kurumaktadır. BUSKİ’nin 2013 yılı bütçesine bakılacak olursa bütçenin yaklaşık yüzde 50’sinin sadece Gemlik ilçesine harcandığı görülmektedir. Burada Sayın Alinur Aktaş’tan beklediğimiz bu projenin takipçisi olarak Büyükşehir’e bir an önce Yenişehir ovası toprakları daha fazla zarar görmeden projeyi uygulatmasıdır. Yaptığımız incelemelerde Büyükşehir Belediyesinin stratejik planlamalarda kamulaştırma yapması gereken yerlerinin, 2015 Büyükşehir Faaliyet raporunda, Bursa’nın 17 ilçesinin hiçbirinde yapılmadığını görüyoruz. İnegöl’deki vatandaşlarımız da dâhil olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan otopark parası toplanmasına rağmen bölge otoparkları için kamulaştırmaların hiçbir ilçede yapılmadığını görüyoruz. Otopark ücretlerini nereye harcadığınızı merak ediyoruz.” diye konuştu.

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş