ÇOBAN İLE BENİM OYUM BİR OLURMU DİYENLER… Bizi biz yapan değerler onlar

Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Öztürk, sosyal medyada en çok izlenilen videolardan biri olan ve darbe girişimi hakkında konuşmalar gerçekleştiren Çoban Köksal Yardımcı ile ilgili, “Sosyal medya da çok ses getirdi. Demokrasi nöbetleri ülkemizin değişik yerlerinde icra edildiyse de, Gürcistan sınırının sıfır noktasındaki bir çoban kardeşimizin Türkiye gerçeğini, darbe kalkışmasını nasıl ifade ettiğ

Yayınlama: 15.08.2016
1.131
A+
A-

Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, Posof Belediye Başkanı ile bu ziyareti gerçekleştirmek istediklerini ama Posof Belediye Başkanının son anda çıkan programı nedeni ile uçak biletini iptal ettiğini söyledi.

 

YURT İÇİ VE YUR DIŞI MİSAFİRLER OLACAK






Ziyarette ilk olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bildiğiniz gibi 2 yıldır icra edemediğimiz Ulusalar Arası Kültür Sanat Festivalimizin 29.’sunu bu yıl Birlik Beraberlik ve Milli İrade teması ile icra edeceğiz Allah nasip ederse. Tabi buna dair yurt içinden ve yurt dışından misafirlerimiz olacak. O misafirlerimizi burada ağırlayıp, onlarla hasbıhal etmeye çalışacağız” dedi.

 

ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

“15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında, kesintisiz 27 akşam ilçe halkımız büyük bir coşku ve heyecanla nöbetlere iştirak etti” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Aktaş, “Biz de o nöbetleri taçlandırmak adına bir dizi programlar düzenledik. Ve nihayetinde de Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, 10 Ağustos akşamı son nöbetimizi tutup, daha sonra da 11 Ağustos sabahı dağıldık. 13 Ağustos ile alakalı da revizyona gittik. 2 Yıldır icra edemiyorduk. Nasip olursa bugün (Geçtiğimiz Cumartesi Günü) hava yağmurlu ama 18. 30’da kortej yürüyüşü ile başlayıp, ilk akşamın gösterileri ve arkasından da çadır etkinlikleri ile beraber Allah nasip ederse Çarşamba gününe kadar programlarımızı icra etmeye çalışacağız” diye konuştu.

 

3 AYABNCI EKİP BOY GÖSTERECEK

Bu yıl 3 yabancı ekibin festivalde boy göstereceğini belirten Aktaş, “Bu arada 3 tane yurt dışından ekibimiz var. Azerbaycan’dan, İran’dan ve beraberinde de Makedonya’dan. Gerek son gelişmeler, gerekse programın belirsizliği nedeni ile daha önce 10-12 yabancı ekip oluyordu. Şimdi 3 yabancı ekip kaldı. Ayrıca bir de Azerbaycan’dan bir ekimiz var ki bunu da Kültür Bakanlığımız gönderdi. Sadece Pazar akşamı yarım saatlik program icra edecekler. Yine İnegöl’de kurulu 6 derneğimizin folklor ekibi ve İnegöl Belediyesi halk dansları topluluğu ile beraber 7 ekibimiz program icra edecek. Kardeş şehirlerimizin belediye başkanlarından heyetler gelecek” ifadelerini kullandı.

 

Şavşat Belediye Başkanı Öztürk’e teşekkür eden Aktaş, “Bugün çok değerli büyüğümüz Şavşat Belediye Başkanımız Sinan bey misafirimiz. Bugün hem projeleri konuşmak hem de karşılıklı fikir alış verişinde bulunmak için kendilerini misafir ediyoruz. Bizleri kırmayıp davetimize icabet ettiği için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Dolayısıyla Şavşat’taki tüm vatandaşlara sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. İnşallah bu festival birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile olur. İnşallah bu festival dostlarımıza daha fazla yakınlaşmamıza araç olur” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

AKTAŞ’A TEŞEKKÜR

Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ise, “Öncelikle kıymetli başkanımızın nazik davetinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 29. Uluslar Arası Kültür Sanat Festivalinin İnegöl’e ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni diyor, İnegöl’deki tüm hemşerilerimize ve İnegöllülere saygı ve sevgilerimi sunuyorum.  Posof Belediye Başkanımız ile beraber gelecektik ama son anda uçak biletini iptal etmek zorunda kaldı. Posof’un Kol köyündeki Köksal Yardımcı çoban dediğimiz bir ağabeyimizin, gerek ülkemizdeki darbe kalkışması nedeni ile düşüncelerini, Posof Şavşat Kardeşliği hakkındaki paylaşımlarını hep birlikte izledik. Bu vesile ile Posof ve Şavşat halkının selamlarını sizlere getirdik. Ben Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyorum. Biz küçük şeylerle mutlu olan insanlarız. Bizler için maddi manevi desteklerini hiç esirgemediler. Bu vesile ile İnegöl halkını Posof ve Şavşat’a davet etmek isterim. Allah tekrar acı kederli günler göstermesin” dedi.

 

ÇOBANLA OLAN DİYALOĞU ANLATTI

Posof’un Kol köyündeki Çoban Köksal Yardımcı ile karşılaşması hakkında açıklamalarda bulunan Şavşat Belediye Başkanı Sinan, “Çobanla karşılaşmamız tamamen rastlandı idi. Posof-Şavşat arasındaki yol bağlantısı nedeni ile yerinde incelemelerde bulunuyorduk. Posof sınırından ayrılığımızda malum çoban kardeşimizin sürüsünü yaylaya götürmek üzere gördük. Güzel bir manzara vardı. Burada bir resim çekinelim dedik. O arada geldi, Anadolu insanı, tamamen doğal bir konuşma gerçekleştirdi. Sözün bittiği yerdi. Sosyal medya da çok ses getirdi. Demokrasi nöbetleri ülkemizin değişik yerlerinde icra edildiyse de, Gürcistan sınırının sıfır noktasındaki bir çoban kardeşimizin Türkiye gerçeğini, darbe kalkışmasını nasıl ifade ettiğini hep birlikte izledik. Anadolu insanı gerçekten candan, gönülden sunum yaptı. Biz biz yapan değerler bunlar. Özellikle de kendilerinin selamlarını sizlere getirdik” ifadelerini kullandı.

 

AKTAŞA FAHRİ HEMŞERİLİK BELGESİ

Konuşmaların ardından İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk’e çeşitli hediyeler  takdim etti. Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk ise, Belediye meclisinin oy birliği ile karar alarak belgelendirdiği fahri hemşerilik belgesini Aktaş’a takdim etti.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş