Saadet’te devir teslim töreni

6 yıldır İnegöl’de Saadet Partisi İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanlık görevini üstlenen Ramazan Akdağ, düzenlenen devir teslim töreni ile yerini uzun yıllar partiye hizmet eden Osman Akyüz’e devretti.

Yayınlama: 04.09.2014
931
A+
A-

Düzenlenen toplantıya Saadet Partisi İlçe Teşkilatı Başkanı Ertan Sütçü, Saadet Partisi İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

ÖNCÜ KUVVET VAZİFESİNİ YERİNE GETİREN GENÇLİK KOLLARIMIZDIR






Gençlik Kolları Başkanlığının devir teslim töreni amacı ile bir arada bulunduklarını belirterek konuşmasına başlayan Saadet Partisi İlçe Teşkilatı Başkanı Ertan Sütçü, “Cenabı Hakk, yeni göreve gelecek olan başkanımıza ve yönetim kuruluna görevini hakkı ile yerine getirmeyi nasip etsin. Saadet Partisi olarak bizler elhamdülillah güçlü bir teşkilatız çünkü bu gücümüzü inancımızdan, imanımızdan alıyoruz. Rahmetli hocamızın ifadesi ile inanç varsa imkân da vardır. Dolayısı ile teşkilat yapımızın temelinde inancımız ve imanımız vardır. Bu doğrultuda teşkilatlarımızı çalıştırmak için gayret içerisinde bulunuyoruz. Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı her zaman olduğu gibi İnegöl’ün en güçlü teşkilatıdır. Bunun yerine getirilmesi için de çalışmaya gayret gösteririz. Bu gücün en önünde giden ve çalışmalarımızda öncü kuvvet vazifesini yerine getiren gençlik kollarımızdır. Gençlik kollarımıza yapmış oldukları bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

SAADET PARTİSİ GEÇMİŞTE EN GÜZEL HİZMETLERİ YAPMIŞTIR

Yaklaşan 2015 seçimlerini hatırlatarak konuşmasına devam eden Başkan Ertan Sütçü, “2015 seçimleri öncesinde gençlik kollarımızın bu yeni yapılanması ile beraber İnegöl’deki çalışmalarımızı çok daha iyi seviyelere getirebilmek için gayret içerisinde bulunmuş olacağız. İfade ettiğim gibi çalışmalarımızı ibadet şuuru ile yerine getiriyoruz. Tabi arzu ederiz ki çalışmalarımızın neticesinde seçimlerde istediğimiz sonuçları almaktır. Ama onun öncesinde Cenabı Hakk’ın rızasını kazanmaktır. Elhamdülillah bu güne kadar da bunu gerçekleştirdik. Halkımızın arasına, seçmenlerimizin arasına girdiğimizde bunu açık ve net olarak görebiliyoruz. Saadet Partisi geçmişte en güzel hizmetleri yapmıştır, gelecekte de en güzel hizmetleri yapacaktır. Buna olan inancımızı tam olarak ifade etmişlerdir. Ama maalesef halkımızın önüne konulan bir takım oyunlar neticesinde çok arzu etmeseler de farklı yerlerde oy tercihlerinde bulunmuşlardır. İnşallah önümüzdeki 2015 seçimlerinde Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirerek halkımızın gönlündeki gerçek adresi tekrar tercih etmeleri için çalışmış olacağız” şeklinde konuştu.

 

GENÇLİĞİMİZ GELECEĞİNDEN KAYGILI

Saadet Partili bir meclise ihtiyaç olduğunu belirten Sütçü, “Milli Görüş olarak altını çizdiğimiz bir cümle var, ‘Önce ahlak ve maneviyat’. Ahlak ve maneviyatta hangi noktada olduğumuzu hep beraber görüyoruz, her geçen gün geriye doğru gidiyoruz. Bizler ölçülerimizin başına ahlak ve maneviyatı koymadığımız müddetçe ne yaparsak yapalım insanlarımızı mutlu etme imkânına sahip değiliz. Sadece ben merkezli, çıkar merkezli, menfaat merkezli çalışmalar insanları mutlu etmeyecektir, etmiyor. Diğer taraftan gençliğimizin içerisinde bulunduğu durumu hep beraber görüyoruz. Gençliğimiz geleceğinden kaygılı, karamsar, ne yapacağını bilmiyor. Dolayısı ile şuan gençlik kolları devir teslim töreni içerisindeyiz, gençliğimizin yapacağı hizmetler önem arz ediyor. Biz onların öncü olmalarını istiyoruz, hayırlı hizmetlerde en önde gitmelerini istiyoruz. Ama bugün gençliğimiz bu noktada ciddi sıkıntılar içerisindeler. Özellikle son dönemde yaşanan bonzai vakaları, uyuşturucu vakaları, diğer taraftan alkol kullanımının çok küçük yaşlara kadar inmiş olması gençliğimizin durumunu açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor, bu noktada da üzerimize çok büyük vazifeler düşüyor. İnşallah rabbim bizlere gençlerimizi bu sıkıntılı süreçten kurtarmayı nasip eylesin” diye konuştu.

 

HERKESİ KUCAKLAYIP SİYASETİMİZİ BUNA GÖRE YAPMAK ZORUNDAYIZ

Siyasi süreç içerisindeki karmaşıklığın, hırsın ve ihtirasın insanları kamplaştırmaya yönelik bir sonuç ortaya koyduğunu aktaran Sütçü, “Bu da çok arzu ettiğimiz bir durum değil. Ülkemizin içerisinde bulunan her fert hangi inanca ve düşünceye mensup olursa olsun bizim bir değerimizdir, bizim halkımızdır. Biz hepsini kucaklamak zorundayız. Hangi görüşe sahip olursa olsun herkesi kucaklayıp siyasetimizi buna göre yapmak zorundayız. Biz Milli Görüş olarak Saadet Partisi olarak bu görüşün içerisinde olduğumuzu birlik beraberlik içersinde, bütünlük içerisinde, kimseyi ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden bir anlayışla siyaset yapılmasını ifade ediyoruz. Biz bu güne kadar böyle yapmışızdır. Diyet ödemişizdir, kimseye diyet ödetmemişizdir. Rahmetli hocamız diyet ödemiştir, partilerimiz diyet ödemiştir ama bu millete diyet ödetmemişizdir. Dolayısı ile iktidarda bulunanlar, şuan mecliste bulunanlar buradan kendilerine pay çıkartmalılardır. Toplumumuzu kamplaştırmaya, bölmeye yönelik adımların içerisinde bulunmamaları gerekir. Toparlayıcı olmaları gerekir” ifadelerini kullandı.

 

ÇOK CİDDİ KAN VE GÖZYAŞI VAR

Müslüman coğrafyası içerisinde yaşanan sıkıntıların kendilerini derinden üzdüğünü aktaran Sütçü, “Başta Filistin olmak üzere Suriye’de, Irak’ta bütün coğrafyada maalesef çok ciddi kan ve gözyaşı var. Bütün bunların önüne geçebilmek için bizler her zaman şunu ifade ettik; yeniden büyük Türkiye hedefinin muhakkak gerçekleşmesi gerekir. Arkasından yeni bir dünyanın, adil bir dünyanın kurulabilmesi için İslam birliğine muhakkak geçilmesi gerekir. Buradan da iktidarımıza ve yeni seçilen Cumhurbaşkanımıza tekrar Milli Görüş’teki günlerini hatırlamalarını ve yeni bir dünyanın kurulabilmesi için İslam Birliği adımını atmalarını arzu ediyoruz, istiyoruz ve bekliyoruz. Saadet Partisi olarak bu düşüncemizi her zaman ifade edeceğiz. Allah’ın izni ile Saadet Partisi bu düşünceyi gerçekleştirecek inanca ve imana sahiptir” dedi.

 

KENDİSİNE İNANCIMIZ TAMDIR

Gençlik Kolları Başkanımız Ramazan Akdağ’ın 6 yıllık görev sürecinde çok verimli bir çalışma dönemi geçirdiğini ifade eden Sütçü, “Yaptığı çalışmalar ile teşkilatımıza ve ilçemize örnek çalışmalar ortaya koydu. Kendisine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bizde istişare esastır. Bütün çalışmalarımızı istişareye göre yaparız. Yeni seçilen arkadaşımız da bu istişareler neticesinde seçilmiştir. Daha önce Gençlik Kolları Teşkilat Başkanlığımızı yürüten Osman Akyüz kardeşimiz yeni Gençlik Kolları Başkanımız olmuştur. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. İnşallah bu bayrağı çok daha güzel yerlere ulaştıracaktır, kendisine inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

 

Ertan Sütçü, gerçekleştirdiği konuşmasının ardından 6 yıldır Saadet Partisi İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları görevini yürüten Ramazan Akdağ’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

EN GÜZEL ÇALIŞMALARI ORTAYA KOYMAYA GAYRET EDECEĞİZ

Konu ile ilgili konuşan Saadet Partisi İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları eski Başkanı Ramazan Akdağ, “Yaklaşık olarak 6 yıldır Gençlik Kolları Başkanlığını sürdürmekteydim. Allah nasip etti ve böyle güzel bir görevi 6 yıl boyunca devam ettirdim. Şimdi rabbim farklı bir görev nasip etti. İnşallah Gençlik Kolları’nda yapmış olduğumuz çalışmaların daha güzelini, daha gayretlilerini farklı alanlarda yapmaya gayret edeceğiz. En güzel çalışmaları ortaya koymaya gayret edeceğiz. 6 yıllık görev sürecim boyunca yapmış olduğumuz çalışmalarda yanımızda olan basın mensuplarımıza teşekkür ederim” dedi.

 

İNEGÖL’DEKİ GENÇLERE SAHİP ÇIKILMASI GEREKİR

İnegöl’de 45 bin genç olduğunu belirten Ramazan Akdağ, “Biz 6 yıllık görev süreci boyunca bu gençlere ulaşabilmenin yollarını aradık. Kahvelere gittik, derneklere gittik, spor derneklerine gittik, bizzat içlerinde olup dertlerini dinlemeye, sıkıntılarını gidermeye, onlarla beraber çalışmaya ve gerçekten İnegöl’ümüze hizmet etmeye gayret ettik. Bu noktada bize olumlu veya olumsuz yaklaşımlar olsa da kesinlikle kırılmadık ve görevimize devam ettik. Bununla beraber İnegöl’ümüzde bulunan sivil toplum kuruluşlarının gençlik temsilcilerine tek tek ulaştık. İlk defa İnegöl’de bütün sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin bir araya gelmeleriyle birlikte bir yürüyüş düzenledik. İnegöl’de ilk defa Doğu Türkistan’daki katliam dolayısı ile İnegöllü gençlerle organize olarak bir yürüyüş gerçekleştirdik. Aynı zamanda içerisinde domuz yağı olan bir ürünün İnegöl’de satışının ortadan kaldırılması için yine genç kardeşlerimiz ile birlikte bu ürünün satıldığı marketlere gidip bunu satmamalarını rica ettik. Yine aynı şekilde Ramazan Sokağı’nda Ramazan etkinlikleri adı altında yapılan, Ramazan’a uygun düşmeyen, Ramazan’ın ruhuna aykırı olan etkinliklere karşı durduk, basın açıklamaları yaptık. Yine aynı zamanda geçtiğimiz seçim döneminde İnegöl’deki yaklaşık 45-46 sivil toplum kuruluşunun gençlik temsilcisini bir araya getirerek birlikte toplantı yaptık, istişareler yaptık ve hepsinin ortak sorunu şu; İnegöl’deki gençlere sahip çıkılması gerekir, mutlaka değerlendirilmeleri gerekir. Hepsinde potansiyel var, hepsi gelecek vaat ediyor. Hepsi ile birlikte organize bir şekilde çalışarak hem İnegöl’ümüze hem de geleceklerine hizmet edebilecek birer bireyler haline getirilmekte en büyük iş siyasi partilerin gençlik temsilcilerine düşmektedir. Biz bununla alakalı üzerimize düşen vazifeyi layığı ile yerini getirmeye çalıştık, gayret ettik. Ben inanıyorum ki Osman Akyüz kardeşimiz de bu almış olduğu görevin ciddiyetini, sorumluluğunu, hassasiyetini bilen bir kardeşimiz. Bizim yaptığımız çalışmaların üzerine daha iyi çalışmalar koyarak gereğini yerine getireceğine inanıyorum. İnegöl’deki 40-45 bin gence tek tek ulaşacağına, onlara bizim 42 yıl önce yola çıkarken koymuş olduğumuz ‘Önce ahlak ve maneviyat’ düsturunu anlatmaya ve onları da toplumuna, milletine, ülkesine, ilçesine bağlı geleceğine umutla bakan bireyler haline getirmeye gayret edeceğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Osman Akyüz kardeşimize yeni görevinde başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

 

YA BİR YOL BULACAĞIZ YA DA BİR YOL YAPACAĞIZ

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanlığını devralan Osman Akyüz ise, “İnegöl’de 45 bin gencimiz var, amacımız bu gençlerimizi davamıza ulaştırabilmektir. Hedefimiz ise mutlaka ve mutlaka bir gün bayrağı burca dikmektir. Bununla alakalı sivil toplum kuruluşları, manevi toplum kuruluşları ile İnegöl’ümüzdeki çeşitli yerel yönetimler ile etkili bir şekilde çalışarak bu mücadelemizi ortaya koyacağız. Bununla alakalı ya bir yol bulacağız ya da Allah’ın izni ile bir yol yapacağız. Ramazan başkanımıza bizi bu davaya kazandırdığından dolayı, böyle güzel insanların içerisine kattığından dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah ahrette bunun karşılığını kendisine verir” açıklamalarında bulundu.

 

AKDAĞ’IN YENİ GÖREVİ

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı Gençlik Kolları eski Başkanı Ramazan Akdağ’ın MİLKO (Milli Görüş Kuruluşları) İlçe Başkanı görevini üstlendiği öğrenildi.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş