DİNİMİ SEVİYORUM, ÖĞRENİYORUM PROJESİ YENİCEKÖY’DE START ALDI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol ile okul öncesi eğitim kurumları için, “Dinimi Seviyorum, Öğreniyorum” projesi başlatılmıştı. Fatma Mehmet Göztepe Anaokulu, bu kapsamda İnegöl’de okul öncesi öğrenim gören 4-6 yaş grubuna yönelik dini dersler vermeye başladı.

Yayınlama: 17.01.2017
1.363
A+
A-

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve İlçe Müftüsü Kazım Güzel,  Fatma Mehmet Göztepe Anaokulu’nda dini ders gören öğrencileri ziyaret etti.

 

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Bugün burada gördüğünüz gibi Yenice Fatma Mehmet Göztepe Anaokulunda daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğü arasında imzalanan okul öncesinde ki eğitim kurumlarında ki öğrencilerimize yönelik Dinimi Seviyorum, Öğreniyorum projesinin uygulama sınıfında bulunuyoruz. Bu projeyi daha önce de paylaşmıştık. Bu projenin esas hedef kitleri okul öncesi eğitim kurumlarımızdaki 4-6 yaş öğrencilerimizdir. Bu öğrencilerimize okul öncesi eğitim kurumlarımızda tamamen velilerimiz talep ve isteği doğrultusunda hafta da 3 gün ve ikişer saat olmak üzere toplam 6 saat, 10 veya 18’er kişilik gruplar halinde normal eğitim saatlerinin haricinde ilaveten isteğe bağlı uygulanan bir projedir. Bu program da İlçe Müftülüğümüzün bu konuda eğitimli, uzman ve sertifikası olan görevlileri tarafından dersler verilmektedir. Burada ki hedefimiz şudur; biliyorsunuz Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Dolayısıyla aileler çocuklarına küçük yaşlarda dini eğitim verdirmek istiyorlar. Milli ve manevi değerleri, din sevgisini kendi yaşına göre alması daha kolay oluyor. Biz bunu eğer resmi kurumlarda verilmiyorsa başka yerlerde aldırırız deniliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu tür eğitimlerin resmi kurumlarca verilmesi isteniyor. Bu manada bunu ihtiyaç hisseden ailelerimizin ihtiyaçlarını giderme adına böyle bir proje geliştirildi. Devletin resmi kurumlarında, gözetim altında, ehil ve uzman kişilerce talep eden velilerin öğrencilerine verilecek. Şuan bu okulumuzda 2 sınıf olarak eğitimler başladı. Diğer okullarımızda da veliler bilgilendirildi. Onlardan da talep alınıyor. İkinci dönemde de diğer okul öncesi kurumlarımızda da bu uygulamayı başlatacağız. Talep olduğu müddetçe biz bu uygulamayı devam ettireceğiz. Okullarımız buna hazır. Yeter ki talep olsun. Bu projeyle aynı zamanda okul öncesi eğitim çağında olup, kayıt yaptırmayan öğrencilerimizi okul öncesine kazandırmak istiyoruz” dedi.






 

İlçe Müftüsü Kazım Güzel ise, “4-6 yaş grubuna yönelik dini eğitimler batı ülkelerinde çok öncesinde başlamasına rağmen bizde memleket olarak geç kalınmış bir konuydu. Henüz istenene seviyeye de gelinemedi. Bu istenen seviyeye gelmesinde ki önemli sebeplerden birisi de merdiven altı diyebileceğimiz yapılar tarafından dini eğitim veriliyor düşüncesiyle toplumun birçoğunu o tarafa kanalize etmekti. Bu projeyle Tevhidi Tedrisat Kanununda belki başarıya ulaşmasının zemini hazırlanmış oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle hem Kuran Kursu hocalığı formasyonuna sahip, güvenlik araştırmalarından geçmiş hem de pedagojik formasyon açısından 4-6 yaş çocuklarımıza eğitim verebilecek eğitimi almış elemanlarca bunun verilmesi çok önemli. Aslında yadsınamaz gerçek şu ki, din fıtridir. Fıtri olan din duygusu yaratılışla başlar. Dolayısıyla batı da çok erken yaşlarda başlayan din eğitimi, bizim memleketimiz de çok geç başlamış ve yaş olarak da yukarı yaşlardan başlatılmıştır. Bu Bursa Müftülüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu çalışma Türkiye genelinde de yaygınlaşmıştır. Ve Türkiye genelinde uygulanacak bir proje haline gelmiştir. Dilerim ki, bu faaliyetlerle dini ve milli değerlerine sahip bir nesil yetiştiririz. Tabi ki, Allah sevgisi, peygamber sevgisi, hak, hukuk, helal, haram, sevgi, merhamet, şefkat, vatan sevgisi gibi değerlerin çocuklarımıza duygu olarak kazandırılıp, bunun altyapısının, zemininin iyi hazırlanması, gelecek nesillerimizden umutlu olmamız için en önemli emniyet supabı olarak düşünüyorum. İnşallah bu duygu ve düşüncelerle başlamış olan bu faaliyetin yaygınlaşarak Türkiye genelinde verimli ve başarılı bir şekilde devam etmesini diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş