EFKAN ALA’DAN BELEDİYE’YE ÖVGÜ

İnegöl Belediyesi’ni ziyaret eden İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Başkan Aktaş’ın brifinginin ardından yaptığı açıklamada “Bu Türkiye’de elde edilebilecek en yüksek kalitedir” dedi.

Yayınlama: 15.11.2016
728
A+
A-

Pazar günü İnegöl Belediyesi’nin Alanyurt Fatih Mahallesi’nde yaptığı Ahıska Sürgün Anıtının açılışı için İnegöl’e gelen İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, açılış sonrası önce MODEF EXPO fuarını ziyaret etti, ardından da AK Parti İlçe Başkanlığında partililerle buluştu. Efkan Ala, İnegöl turunu İnegöl Belediyesine gerçekleştirdiği ziyaretle noktaladı.

 

BELEDİYECİLİK KÜLTÜRÜ OLAN BİR BELEDİYE






Günün son ziyaretini İnegöl Belediyesine yapan Efkan Ala ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın makamında ağırlandı. Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş İnegöl Belediyesi ve faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. Aktaş, İnegöl Belediyesi’nin 1870 yılında Belediye olduğunu ve 136 yıllık bir belediye olduğunu hatırlatarak, “Ben de 34’üncü Belediye Başkanıyım. 2 partili bir meclisimiz var. Ama çok uyumlu bir meclis. Kararların büyük bölümü oy birliği ile alınıyor. Güçlü bir belediyeyiz. Merkez 3 belediyeden sonra Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer’den sonra nüfus olarak en büyük belediye. Güncel nüfusumuz 249 bin. Her yıl 8-9 bin civarında artıyor. Beraberinde kayıtlı 14 bin civarında Suriyeli vatandaşlarımız var. Güçlü ve belediyecilik kültürü olan bir belediyeyiz” dedi.

 

Yerel seçimler ve kardeş şehirlerden de söz eden Aktaş, “2014 seçimlerinde hem büyükşehir belediyesi hem de ilçe bazında yüzde 60’lar bazında destek verildi. Bursa’nın 17 ilçesi arasında en büyük destek burada çıktı. Yine yurt dışında kardeş şehirlerimiz var. Özellikle 5 kardeş şehrimizde ramazan ayında iftar organizasyonları yapıyoruz” diye konuştu. Başkan Aktaş ayrıca İnegöl Belediyesi’nin mega projelerinden biri olan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) hakkında da Efkan Ala’ya geniş bilgiler sundu.

 

“BU TÜRKİYE’DE ELDE EDİLEBİLECEK EN YÜKSEK KALİTEDİR”

Başkan Aktaş’ın açıklamalarının ardından konuşan İçişleri Eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, İnegöl’den ve İnegöl Belediyesinden övgüyle söz etti. “İnegöl’de hakikaten verimli bir atmosfer oluşturmuşsunuz” diyen Ala, “Eldeki veriler bunu ortaya koyuyor. Sizleri yürekten tebrik ediyorum. Oy oranlarında yüzde 70’lerden bahsediliyor. Şuanda belediyedeyiz. Düşünün ki Türkiye’de personelinin parasını ödeyemeyen, zorluk çeken belediyelerden bahsedilirken siz bütçenin yüzde 13’ü ile personel giderlerini karşılıyorsunuz. Bu yüksek bir performans. Demek ki kalan kısımları da yatırım ve hizmete aktarılıyor. Bu Türkiye’de elde edilebilecek en yüksek kalitedir. Bu oran bütçe performansında elde edilebilecek en yüksek performans. Bundan daha fazlası olmaz. Kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.

 

MÜZAKERECİ DEMOKRASİ BAŞARIYI GETİRİYOR

Başkan Aktaş’ın 2 partili olmasına rağmen uyumlu bir Belediye meclisine sahip olduklarını belirtmesi üzerine ise Efkan Ala, “İlçenin gelişmesine ilişkin kararları da 2 parti olmasına rağmen çoğunluğunun el birliği ile oy birliği ile alındığını söylüyorsunuz. Bu da müzakereci demokrasinin iyi bir meyvesini ortaya koyduğunuzu gösterir. Bu çok kıymetli bir diyalogdur, ortamdır. Bu aynı zamanda başarıyı da getiriyor. Birlikte değerlendiriyorsunuz, karar alıyorsunuz…” şeklinde konuştu.

 

“ADI İLÇE OLAN BİR İLİ YÖNETİYORSUNUZ”

İnegöl’ün adı ilçe olan bir il olduğuna vurgu yapan Efkan Ala, “İnegöl’ün adı ilçe ama 50 küsur ilden daha büyük. Hem ekonomik büyüklüğe hem nüfus büyüklüğüne sahip. Onun için sizlerin Belediye Başkanı olarak İlçe Başkanı olarak durumunuz adı ilçe olan bir ili yönetiyor olmaktır. Ama yönetim anlayışınız ve ortaya koyduğunuz performans işinizi kolaylaştırdığı gibi milletin işini de kolaylaştırıyor. Az önce güzel bir mobilya fuarını ziyaret ettik. Dünya çapında firmalarımız var. Bu iklimi siz oluşturmasanız onlar da bu kadar iştiyakla olamaz” ifadelerinde bulundu.

 

İNESMEK KURSİYERLERİNİN TABLOLARI HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş Efkan Ala’ya İnegöl Belediye Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) kursiyerleri tarafından hazırlanan iki adet tablo hediye etti. Efkan Ala Belediye ziyareti sonrası binadan ayrılırken belediye önündeki parkta oturan vatandaşlarla da görüşerek sohbet etti.

 

HABER: KURUM BÜLTENİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş