GELECEK NESİLLERE YATIRIM SÜRÜYOR

Geleceğimiz olan çocukların daha iyi şartlarda eğitim görmeleri, daha iyi şartlarda oyun oynamaları, daha iyi şartlarda sosyalleşebilmeleri adına projeler üreten İnegöl Belediyesi; Hamidiye Mahallesinde çocuk oyun alanı, fitness ve dinlenme alanları ile 18 araçlık otoparkın yer aldığı projeyi tamamlayarak hizmete açtı.

Yayınlama: 04.11.2016
649
A+
A-

İnegöl’ü modern bir kente dönüştürmek için gece gündüz şehrin tüm sokaklarında yoğun mesai harcayan İnegöl Belediyesi, Hamidiye Mahallesi’nde kullanışsız halde bulunan alanı hem çocukların hem de yetişkinlerin kullanabileceği yeni bir yaşam alanına dönüştürdü. İçerisinde çocuk oyun alanı, fitness aletleri, dinlenme alanı ve otoparkı bulunan alan, Kasım ayı itibariyle tamamlanarak hizmete girdi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün beraberindeki meclis üyesi ve parti yöneticileri ile birlikte alanda incelemelerde bulundu.

 

İNEGÖL’ÜN HER SOKAĞINA İZİMİZİ BIRAKMAYA ÇALIŞIYORUZ






Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu’nun da hazır bulunduğu incelemede bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün çok değerli yönetici ve meclis üyelerimizle beraber Hamidiye Mahallesi Kaplan Sokakta hayata geçirdiğimiz çocuk parkımız, otoparkımız ve dinlenme alanımızı yerinde incelemek ve bir mini açılış yapmak için bir araya geldik. İnegöl’ü daha yaşanabilir modern bir kent yapabilmek adına her caddesinde, her sokağında izimizi bırakmaya çalışıyoruz. Bu manada çalışmalar yapıyoruz. Bu alt yapı çalışmaları olduğu gibi beraberinde asfaltıyla, tretuarıyla, çocuk parklarıyla, dinlenme alanlarıyla sadece çocuklarımıza yönelik değil büyüklerimizi de göz önüne alarak, beraberinde araç otoparkımızı da planlayarak çalışmalar yapıyoruz. Bunu da mahalledeki ihtiyaca göre, mevcut alanlara göre projelendirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

HEM ÇOCUKLAR HEM YETİŞKİNLERE HİTAP EDİYOR

İnegöl’de bugüne kadar 68 tane araç otoparkı yapıldığını, 161 tane de çocuk oyun alanı bulunduğunu kaydeden Aktaş, şöyle konuştu: “Bugün de hemen yanı başımızda bulunan Dumlupınar Ortaokulunda okuyan çocuklarımızı burada açılışla beraber misafir ettik. Çocuklarımızdan buraya sahip çıkmayla ilgili de bir söz alacağız. Burada sadece çocuk oyun alanı yok. Fitness aletleri de var, büyüklerin oturabilecekleri alanlar da var ve beraberinde babaların da araçlarını park edebileceği otopark da hayata geçirildi.”

 

GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN PROJELER GELİŞTİRİYORUZ

Aktaş, geleceğimiz olan çocukların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri adına çalıştıklarını da ifade ederek, “Mahallelerimizde bilgi kültür evleri yapıyoruz. Bu mahallemizde de var. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmeleri, daha iyi şartlarda oyun oynamaları, daha iyi şartlarda sosyalleşebilmeleri adına projeler geliştiriyoruz. Gerçekten onlar için bu konuların önemli olduğunu düşünüyoruz. Burada yapılan çalışmamız da 2350 m2 alanda projelendirildi. 18 araçlık 270 m2 otoparkımız, 300 m2 çocuk oyun alanımız, 80 m2’lik fitness alanımız, 450 m2’lik yeşil alanımız ve 1200 m2’lik de sert zeminimiz bulunmakta. Mevcut ağaçları da koruyarak bu projeyi hayata geçirdik. Bitkilendirme çalışmasında da sedir, ladin, akçaağaç, ardıç, taflan ve alev çalısı bitkilerine yer verildi. Ahşap oturma alanlarını da özellikle buraya uyumlu olduğu için kullandık. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölge için kırmızı beyaz ve siyah renkli wash beton dikdörtgen ve kare formlu parke taş uygulamasına yer verilmiştir. Burada ayrıca gemi temalı bir çocuk oyun grubumuz da var. Kasım ayı itibariyle de tamamlamış olduk. Burada yapılan çalışma toplamda 140 bin TL’ye mal oldu” diye konuştu.

 

AKTAŞ VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Konuşmasının sonunda vatandaştan alınan vergilerle hayata geçirilen bu projelerin korunması ve kollanması için vatandaşlara çağrıda bulunan Aktaş, “Diğer çalışmalarımız olan Hamidiye Mahallesi Gül Sokak meydan düzenleme ve Kurşunlu Mahallesi Belediye Ek Hizmet Önü meydan düzenleme uygulamalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Onların da açılışlarını yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz. Benim buradan özellikle ifade etmek istediğim şudur ki vatandaşlarımızdan aldığımız vergilerle bunlar hayata geçiriliyor. Dolayısıyla bu park ne İnegöl Belediyesi’nin ne de Alinur Aktaş’ın şahsi parkıdır. Bu park herkese ait bir parktır. Özellikle sahip çıkmak, zarar verenleri ikaz etmek herkesin görevidir” dedi.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş